Tech Data biedt met IBM security oplossing voor mobiele devices

05-07-2019 | door: Witold Kepinski

Tech Data biedt met IBM security oplossing voor mobiele devices

Tech Data maakt de lancering bekend van een nieuwe, op abonnementen gebaseerde beheerde beveiligingsoplossing voor mobiele endpoints, die deel uitmaakt van de RECON  beveiligingssuite. De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in Europa en combineert IBM’s uniforme MaaS360 met Watson-platform voor het beheer van endpoints met technologie van Lookout, een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde beveiligingssoftware voor mobiele apparaten.

De oplossing wordt geleverd op basis van een maandabonnement en helpt bedrijven de risico’s van cybercrime aan te pakken die worden geassocieerd met werknemers die hun eigen apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot gevoelige bedrijfssystemen, informatie en applicaties – een nieuwe trend die bekend staat als Bring-Your-Own-Device (BYOD). De cloudgebaseerde oplossing wordt geleverd en beheerd door Tech Data en is ontworpen om klanten in het MKB te helpen de beveiliging van hun endpoints te versterken zonder te investeren in gespecialiseerde vaardigheden en middelen voor cyberbeveiliging.

Consultancy

De nieuwe oplossing voor beveiliging van mobiele apparaten is de meest recente toevoeging aan de RECON-beveiligingssuite van Tech Data. Deze suite biedt een doelgerichte en vereenvoudigde reeks beveiligingsoplossingen van meerdere leveranciers, gebaseerd op abonnementen en consultancy, die beschermen tegen de meest algemene cyberbedreigingen. Het platform wordt in eerste instantie in Nederland, Frankrijk, Zweden, Italië en het VK aangeboden, en zal in de komende maanden via andere partners van Tech Data in de rest van Europa worden uitgerold.

Partners

David Ellis, vicepresident Security Solutions, Europa, bij Tech Data, zegt hierover, “Het toenemende gebruik van persoonlijke apparaten voor zakelijke doeleinden betekent dat onze partners in het ICT-kanaal steeds meer vraag krijgen naar robuuste en betrouwbare beveiligingsoplossingen voor mobiele apparaten om de risico’s van BYOD het hoofd te bieden. Met deze nieuwe oplossing heeft Tech Data de kracht van IBM en de specialistische kennis van Lookout samengevoegd om een schaalbare en zeer betaalbare, op abonnementen gebaseerde oplossing te leveren die beschermt tegen de risico’s van cybercrime.”

MaaS360

Anthony Aurigemma, vicepresident van IBM Security, Europa, zegt: “Het is IBM een groot genoegen om samen te werken met Tech Data, onze pan-Europese value-added distributeur en partner voor embedded oplossingen, aan deze belangrijke oplossing voor mobiele beveiliging. De managed services van Tech Data zijn de perfecte aanvulling om onze technologie verspreid over de Europese markt te introduceren. IBM MaaS360 met Watson levert het beste verenigde endpointbeheer in zijn klasse samen met AI en identiteits- en toegangsbeheer. Dit stelt klanten in staat om hun organisaties te beschermen tegen cyberbedreigingen."

Managed Service

Jamie Andrews, EMEA Partner Director bij Lookout, zegt, “We zijn heel blij dat we nu deel uitmaken van de beheerde mobiele beveiligingsoplossing van Tech Data. We zien een steeds grotere vraag naar beveiliging voor mobiele apparaten in een grenzeloze, cloudgebaseerde en op privacy gerichte wereld. De managed service van Tech Data stelt organisaties in staat om toegang tot het internet en bedrijfsgegevens te verschaffen, gebaseerd op continue beoordeling van de risico’s.”

IBM werd onlangs in het 2018 Gartner Magic Quadrant een leider genoemd voor ‘Unified Endpoint Management Tools’.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility