Microsoft partners krijgen minder interne gebruiksrechten en technische support

05-07-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft partners krijgen minder interne gebruiksrechten en technische support

Er komen naar verluidt minder interne gebruiksrechten (IUR) en technische support voor Microsoft partners. Dit staat te lezen in een online document van Microsoft waarin staat dat het plan is de interne gebruiksrechten, die het verleent aan degenen die deel uitmaken van zijn Microsoft Partner Network (MPN), in te trekken. Dit staat ook te lezen in een blogpost van Wayne Small op SBSFaq.com.

Microsoft meldt in het document: "Op dit moment bieden de licenties partners toegang tot en gebruik van de producten voor interne bedrijfsdoeleinden. Op 1 juli 2020 zullen we productlicenties met het oog op intern gebruik stopzetten. Na die datum mogen productlicenties die via het MPN worden aangeboden alleen worden gebruikt voor scenario's voor bedrijfsontwikkeling, zoals demonstratiedoeleinden, oplossingen / diensten voor ontwikkelingsdoelen en interne trainingsdoeleinden.

Microsoft is ook van plan om on-premise technische ondersteuning voor partners te verwijderen, vanaf augustus 2019. Partners wiens verlengingsdatum daarvoor valt zullen de huidige on-premise productondersteuningsincidenten behouden. Partners die vallen onder de verlengingsdatum na augustus kunnen niet langer van deze diensten gebruik maken.

Op LinkedIn zijn al wat opmerkingen: “Spijtig om te lezen, IUR is best een belangrijk onderdeel voor een Microsoft partner, of het nu action pack of gold competency is”, aldus freelance IT consultant Dennis Rietveld.

Maar er zijn ook partners die zeggen dat ze andere partners kunnen helpen rond IUR en aanvullende licenties en hoe om te gaan met cloud abonnementen om moet gaan. Zo is er de speciale SAM4Partners dienst van Quexcel: https://www.quexcel.com/software/sam4partners/

Lees meer details een online document van Microsoft.

MPN_Program and Benefit Usage Guide _Updated_07July2019.pdf

Terug naar nieuws overzicht
Software