StorOne levert on-premises cloud services

09-07-2019 | door: Hans Steeman

StorOne levert on-premises cloud services

Het is al niet langer geen onbekende startup meer; StorONE uit Tel Aviv (Israël) timmert al geruime tijd aan de weg met zijn storage concept. In essentie levert het bedrijf cloud based storage oplossing met behulp van een lokaal in het datacentrum geplaatst storage rack. StorONE is verantwoordelijk voor het management, de klant combineert performance met een scherpe prijs. Men claimt de beste prijs/prestatie-verhouding in de markt.

Het concept is bijzonder, want om het gewenste performance niveau te bereiken heeft er acht jaar ontwikkeling plaatsgevonden voordat het product naar de markt ging. CEO en co-founder Gal Naor (foto): “We hebben acht jaar aan het concept gewerkt. Dat is bijzonder lang, het is dan ook meer dan enkel een integratie van componenten. Het was een echt ontwikkeltraject dat resulteerde in tenminste 50 patenten. Het resultaat is een storage oplossing die alle componenten optimaal benut en de performance tot aan de grenzen van de technologie opgevoerd heeft.”

Storage rack

De StorONE oplossing werkt op basis van een in eigen beheer ontwikkeld besturingssysteem (TRU of Total Resource Utilization) en is de combineren met disk drives met alle gangbare interfaces; NVMe, SSD, SAS en SATA. De storage wordt aangeboden op basis van een maandelijks opzegbaar contract tegen een scherpe prijs van 0,02 dollar per Gigabyte per maand. Deze prijs zakt bij grotere afnames, dus configuraties van meerdere Petabytes. Voor deze prijs installeert StorOne een compleet storage rack van Supermicro met 12 Gbyte aan RAM voor elke server.

Het concept combineert de performance van geavanceerde onsite oplossingen met de flexibiliteit en het prijsniveau van cloud oplossingen, aldus Naor,

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht