Redactie - 09 juli 2019

Eurofiber breidt Secure Cloud Connect uit

Eurofiber breidt Secure Cloud Connect uit image

Eurofiber heeft zijn dienst Secure Cloud Connect uitgebreid en toegevoegd aan het standaardportfolio. Met Secure Cloud Connect krijgen klanten nu een rechtstreekse verbinding met Microsoft Azure, Office 365, Amazon Web Services en - over enkele maanden - Google Cloud Services.

Secure Cloud Connect van Eurofiber is een end-to-end verbinding tussen de klantlocatie en cloud-providers Microsoft, Amazon Web Services en (vanaf Q4 2019) Google. Cloud-specialist Arlon van der Laan van Eurofiber: "Bedrijven en organisaties worden steeds afhankelijker van de cloud en daarmee worden de eisen met betrekking tot beschikbaarheid en security steeds hoger. Met Secure Cloud Connect is het mogelijk de publieke clouddiensten veilig te integreren in de bestaande ICT-omgeving. Je kunt Secure Cloud Connect zien als een privésnelweg van de klant naar het datacenter van de cloud-provider, gescheiden van het internet en desgewenst volledig redundant, oftewel dubbel aangelegd."

Met de uitbreiding van Secure Cloud Connect sluit Eurofiber aan bij de wensen van zijn klanten. Van der Laan: "We hebben de dienst uitgebreid op basis van klantervaringen. We zijn enkele jaren geleden begonnen met Microsoft Azure. Inmiddels is ook AWS volledig aangesloten, zowel in Frankfurt als in Ierland. En over enkele maanden volgt Google Cloud Services. Dat betekent dat wij een volledige end-to-end dienst bieden voor de drie belangrijkste cloud-providers.’ Secure Cloud Connect biedt verbindingen tussen 50 Mb/s en 10 Gb/s. Arlon van der Laan: ‘De eis van volledig beveiligde end-to-end toegang tot de cloud beperkt zich niet tot grote bedrijven en organisaties. Daarom bieden wij deze dienst aan in verschillende bandbreedtes. Bovendien maken we het eenvoudig om op en af te schalen."

Specificaties Secure Cloud Connect:
End-to-end verbinding van klantlocatie naar MS Azure, MS Office 365, AWS en Google (per Q4 2019).
Van 50 Mb/s tot 10 Gb/s, schaalbaar.
Gescheiden van internet: veilig netwerk gescheiden van publiek Internet.
Geografische redundantie: twee volledig gescheiden verbindingen tussen het Eurofiber netwerk en de cloud-providers zorgen voor optimale beschikbaarheid. Desgewenst kunnen klanten ook kiezen voor redundantie tussen de eigen locatie en het Eurofiber netwerk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!