Atempo komt met nieuw Miria platform
09-07-2019 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Atempo komt met nieuw Miria platform

Tijdens de recente IT Press Tour sprak Dutch IT channel met het management van Atempo, een van oorsprong Franse onderneming met het hoofdkantoor in Parijs die focus heeft op het optimaliseren, archiveren en managen van grote databestanden. Luc d’Urso (foto), de CEO van de Atempo-Wooxo Group, claimt dat de focus van de onderneming nu (en nog meer in de nabije toekomst) zich richt op het in standhouden en beheren van het data ecosysteem van grote bedrijven die belast zijn met data intensieve activiteiten, bijvoorbeeld filmarchieven en content bedrijven.

Het back-uppen en archiveren van data is daarmee de kerncompetentie van het bedrijf. De content industrie met zijn hoge definitie videobestanden is een van de segmenten waar men een sterke positie heeft. Het verplaatsen en distribueren van grote (video-)bestanden tussen geografisch gespreide locaties behoort tot de kerncompetentie en wordt gerealiseerd via het eigen Miria-platform. De Atempo oplossing werkt met elke type dataopslag en is dus uiterst transparant naar data warehouses.

In de markt wordt het bedrijf gesteund door gevestigde namen zoals Huawei en TechData. Daarnaast is men ook strategisch partner van DDN Storage, Qumulo, Huawei en de Alliance Technology Group.

Back-up

Het nieuwe Miria-platform ondersteunt back-up, archivering, move (verplaatsen) en synchronisatie op basis van dat die opgeslagen is in bestanden, objecten, in de cloud en/of op tape. Of zoals Luc d’Urso het benoemt: "De schaalbare Miria omgeving staat borg voor performance en beheert petabytes aan data alsmede miljarden bestanden die on-premises of in de cloud opgeslagen zijn. Essentieel daarbij is data gemigreerd kan worden vanaf de primary storage terwijl de primary storage gewoon in gebruik blijft. Een freeze en een onderbreking van de productie is daarom niet nodig."

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter