Facebook en Twitter niet uitgenodigd voor techvergadering Witte Huis

09-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Facebook en Twitter niet uitgenodigd voor techvergadering Witte Huis

Het Witte Huis organiseert aanstaande donderdag een techvergadering. Opvallend is dat zowel Facebook als Twitter niet zijn uitgenodigd.

Het Witte Huis wil op het event de 'digitale leiders bij elkaar brengen om een robuust gesprek te voeren over kansen e uitdagingen van de hedendaagse online omgeving'. Het event werd op 26 juni aangekondigd. Facebook meldt echter aan Bloomberg niet te zijn uitgenodigd voor de vergadering. Een anonieme bron meldt dat dit ook geldt voor Twitter. CNN meldde onlangs aldat ook Google niet is uitgenodigd, iets wat Google niet wil bevestigen.

Anti-conservatieve vooroordelen

De twee bedrijven werden vorige maand nog - net als Alphabet's Google - door de Amerikaanse president beschuldigd van anti-conservatieve vooroordelen. Trump zei toen dat Facebook en Google aangeklaagd moeten worden voor misstanden, die hierbij verder niet werden toegelicht.

Bloomberg meldt dat verschillende conservatieve partijen hebben bevestigd aanwezig te zullen zijn op de vergadering. Het gaat hierbij onder meer om The Heritage Foundation en Turning Point USA, evenals producent van online lesmateriaal PragerU. Ook Media Research Center, een partij stelt dat mainstream media links georiënteerd zijn, is aanwezig.

Terug naar nieuws overzicht