Acacia Communications overgenomen door Cisco

09-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Acacia Communications overgenomen door Cisco

Cisco neemt Acacia Communications over. Acacia ontwerpt en produceert high-speed optische technologie die het mogelijk maakt interconnecties te maken tussen onder meer datacenters. Cisco betaalt ongeveer 2,6 miljard dollar voor Acacia.

"Door te innoveren met software, silicon en optische technologie vindt Cisco ieder domein van het netwerk opnieuw uit met onze intent-gebaseerde architecturen", aldus David Goeckeler, executive vice president en general manager van Cisco's networking en security business. "Met de explosie van bandbreedte in het multi-cloudtijdperk, optische interconnecttechnologie wordt strategisch steeds belangrijker. De overname van Acacia stelt ons in staat voort te bouwen op de sterke kracht van ons switching, routing en optische netwerkportfolio om aan de meest veeleisenden behoeften van onze klanten te voldoen."

Bestaande klanten van Acacia blijven ondersteuning ontvangen nu het bedrijf zijn activiteiten voortzet onder de vlag van Cisco. Ook blijft Acacia nieuwe klanten verwelkomen. Naar verwachting wordt de overname gedurende de tweede helft van Cisco financiële jaar 2020 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders. Zodra de overname is afgerond treedt het personeel van Acacia in dienst bij Cisco's Optical Systems and Optics business, die onder leiding staat van Goeckeler.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware