Dynabook notebooks komen beschikbaar in Europa

11-07-2019 | door: Witold Kepinski

Dynabook notebooks komen beschikbaar in Europa

Dynabook Europe kondigt twee nieuwe laptops aan, de Portégé X30-F en de Tecra X40-F. Hiermee wordt tevens ‘dynabook Day’ gevierd, waarmee dertig jaar dynabook-geschiedenis wordt geëerd. De devices zijn de eerste die in Europa onder de merknaam dynabook verschijnen, na de merknaamverandering van Toshiba naar dynabook in april van dit jaar. Het onderstreept de betrokkenheid en expertise van het bedrijf in de B2B PC-markt. De naam Toshiba is verdwenen uit de pc-markt na de verkoop van de pc business aan Sharp. Het bedrijf is nu omgedoopt tot Dynabook.

De nieuwe laptops hebben een elegant design en bieden verschillende mogelijkheden voor naadloze connectiviteit en betrouwbaarheid. Zo bevatten ze Modern Standby, de laatste 8e generatie Intel Core processor (Whiskey Lake) en het nieuwe Intel Optane Memory. Daarnaast zijn de laptops voorzien van nieuwe upgrades, zoals een hardware precision touchpad (PTP) waarmee de laptop met een vingerafdruk kan worden geactiveerd. Ook verbetert de nieuw ontworpen ventilator de luchtstroom en koeling en wordt het geluid van de ventilator verder teruggedrongen.

Damian Jaume, President van Dynabook Europe GmbH, zegt: “9 juli markeert ‘dynabook Day’ in Japan, waarmee het dertigjarig bestaan van het merk dynabook wordt gevierd. Dat leek ons het uitgelezen moment om de eerste laptops met de merknaam dynabook te introduceren in Europa. In 1985 waren wij as Toshiba het eerste bedrijf ter wereld dat een laptop computer op de markt bracht (de T1100), gevolgd door de eerste notebook computer ter wereld- de DynaBook J-3100 SS001 in 1989.”

Jaume vervolgt: “Nu introduceren wij als dynabook Europe twee laptops die voortbouwen op de reputatie en erfenis van het merk dynabook, maar tegelijkertijd laten we zien dat we bereid zijn te investeren en meer schaalgrootte hebben. De introductie van de nieuwe devices toont aan dat wij kwaliteit, veiligheid en innovatie nog steeds hoog in het vaandel hebben staan.”

De nieuwste generatie modellen van de Portégé X30-F en de Tecra X40-F zijn uitgerust met Windows 10 Modern Standby (MS), een evolutie van het Windows 8.1 Connected Standby model dat het gebruiksconcept van een smartphone mogelijk maakt op een PC. Samen met de ‘wake on fingerprint’-toepassing biedt dit dezelfde directe on/off-ervaring als gebruikers gewend zijn van hun mobiele devices.

Waar Connected Standby-devices up-to-date zijn wanneer er een geschikt netwerk beschikbaar is, maakt een Modern Standby PC gebruik van iedere beschikbare netwerkverbinding - wifi, mobiel breedband (MBB) of een bekabeld ethernet - om zo altijd online verbonden te zijn en voordeel te hebben van het S0 low power stationaire model waarmee netwerkactiviteit wordt beperkt bij een lage energiestatus.

Andere verbeteringen aan zowel de Portégé X30-F en de Tecra X40-F zijn WiFi 6, de nieuwste standaard die snellere wifi met meer capaciteit mogelijk maakt. Deze nieuwe generatie wifi, gebaseerd op de 802.11ax-standaard, is de volgende stap in draadloze verbindingen waarmee razendsnelle en responsieve connecties mogelijk zijn, net als de mogelijkheid om hyperverbonden omgevingen het hoofd te kunnen bieden.

Beide devices profiteren van verbeterde opslagmogelijkheden. Intel Optane maakt snellere verwerking van werk- en datageheugen mogelijk, waardoor wachttijd wordt teruggedrongen. Intel Optane opslag leert welke functionaliteiten het meest gebruikt worden door de gebruiker, van het opstarten van het systeem en het zoeken naar bestanden tot het openen van programma’s, en versnelt vervolgens deze processen. Veelvoorkomende werkgerelateerde handelingen kunnen daardoor sneller, soepeler en eenvoudiger gedaan worden.

Een andere belangrijke vernieuwing in de devices is de nieuwe S-Type ventilator. Deze nieuwe ventilator is ontwikkeld om het koeleffect te verbeteren (met 10% verhoogd luchtvolume), terwijl een lagere rotatiesnelheid ervoor zorgt dat het device nog stiller is.

Tot slot zijn de Portégé X30-F en de Tecra X40-F ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Naast de in-house ontwikkelde BIOS en TPM 2.0, bevatten de modellen geavanceerde security-toepassingen, zoals Secure Launch bescherming en System Management Mode bescherming.

De Portégé X30-F en de Tecra X40-F zijn vanaf augustus 2019 beschikbaar. 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware