IBM tweakt zijn cloud en object storage aanbod

11-07-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM tweakt zijn cloud en object storage aanbod

IBM tweakt zijn cloud en object storage aanbod. IBM introduceert hierbij upgrades voor zijn IBM Spectrum Discover unified metadata management, Cloud Object Storage, Spectrum Plus datagegevens bescherming en zijn VersaStack geconvergeerde infrastructuurplatform die passen in cloud en moderne workload toepassingen.

IBM Spectrum Discover, een metadatabeheersoftware toepassing is bedoeld om gegevensinzicht te bieden voor ongestructureerde opslag op petabyte-schaal, zowel on-premises als in de cloud. IBM Spectrum Discover kan nu worden gebruikt om miljarden bestanden door duizenden bestandstypen te zoeken met behulp van hun metadata, wat sneller is dan het zelf doorzoeken van de bestanden.

IBM Spectrum Discover werkt prima met concurrerende storage zoals Dell EMC Isilon en NetApp. Tevens ondersteunt het cloudservices zoals Amazon Web Services S3, Ceph, IBM Spectrum Scale en IBM Cloud Object Storage.

Verder is er een nieuwe generatie IBM Cloud Object Storage voor efficiënt beheer van object dataopslag voor secundaire opslag en AI workloads.

Met IBM Spectrum Protect Plus is er nu de mogelijkheid om IBM Db2, Oracle, Microsoft SQL Server en MongoDB databases te beveiligen die worden gehost op AWS. De nieuwe technologie is beschikbaar via de AWS Marketplace. Datagegevens over door AWS gehoste storage pools kunnen worden gearchiveerd naar tape, of naar Amazon S3 Glacier, Azure Archive Storage of IBM Cloud Object Storage Archive. IBM ondersteunt ook AWS S3 Intelligent Tiering.

IBM biedt verder een nieuwe versie van haar VersaStack oplossing voor geconvergeerde infrastructuur, gebouwd in samenwerking met Cisco, met IBM FlashSystem 9100, een NVMe-gebaseerde opslagplatform met NVMe-over-Fibre Channel-connectiviteit en later ook NVME-over-Ethernet.

 

Terug naar nieuws overzicht