IBM en Red Hat blijven hun eigen partnerprogramma behouden

11-07-2019 | door: Redactie

IBM en Red Hat blijven hun eigen partnerprogramma behouden

IBM en Red Hat zullen geen partnerprogramma's gaan samenvoegen. De bedrijven benadrukken dat de cultuur en onafhankelijkheid van Red Hat bewaard moeten blijven. Wel worden de beste eigenschappen samengevoegd om het beste partnerecosystemen te bouwen tussen de twee bedrijven.

Er komt dus geen uniform partner programma. Maar Red Hat partners worden ondersteund als ze zich willen laten certificeren als IBM partner. Steeds meer IBM partners willen op hun beurt deelnemen aan het Red Hat programma.

Zeker zeventig procent van de omzet van Red Hat verloopt via partners. Voor Red Hat is onafhankelijkheid daarom belangrijk.  Verder heeft Red Hat unieke go-to-market-modellen die waarde boven volume plaatsen die meer terugkerende inkomsten biedten.

De overname is de grootste overname ooit van IBM. Door Red Hat in te lijven wil het bedrijf haar positie in de cloudmarkt verbeteren. Samen willen IBM en Red Hat innovatie versnellen door een next-generation hybride multicloud platform te leveren. Dit platform is gebaseerd op open source technologieën zoals Linux en Kubernetes. Bedrijven kunnen met het platform data en applicaties veilig uitrollen, draaien en beheren op on-premises servers, private clouds en meerdere public clouds.

Terug naar nieuws overzicht
Software