Redactie - 13 juli 2019

Omgevingsdienst Brabant-Noord kiest voor Ictivity

Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN), een gemeenschappelijke regeling van 16 gemeenten en de provincie Noord-Brabant, heeft de stap gezet om haar huidige ICT-infrastructuur te vervangen en het volledige beheer uit te besteden. Voor een soepele overgang gaat de ODBN de samenwerking aan met Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, IT-adoptie en online werkplekken. Naast het vervangen en beheren van de infrastructuur, gaat Ictivity medewerkers van de ODBN ondersteunen middels een IT-adoptieprogramma.

Voor de ODBN is het belangrijk dat er met de samenwerking meerwaarde wordt gecreëerd. Dit uit zich onder andere in een grote focus op het adoptieprogramma van de ODBN-medewerkers en de inzet op een goede samenwerking tussen de helpdesk van de ODBN en de serviceorganisatie van Ictivity. Daarnaast voorziet Ictivity de ODBN in haar behoefte om de verantwoordelijkheid voor ICT bij één partner onder te brengen. De vernieuwde ICT-infrastructuur gaat zorgen voor meer flexibiliteit ten aanzien van het bij- en afschalen van werkplekken, meer structuur, een transparante en schaalbare kostenstructuur en het verminderen van kwetsbaarheid. Ook het borgen van continuïteit en de toekomstbestendigheid van zowel de infrastructuur als de organisatie staan hoog op het wensenlijstje.

René Nederstigt, privacybeheerder en medewerker van de vakgroep Informatiemanagement bij de ODBN: “Het op orde hebben van informatiemanagement wordt steeds belangrijker: alles moet toegankelijker, sneller en op maat gemaakt. Daarom zochten wij een partij die snapt in wat voor situatie wij zitten als omgevingsdienst. We wilden meer dan de standaard klant-leverancier relatie: het moest een partner zijn die niet alleen onze vraag begrijpt, maar ook de behoefte achter de vraag. Ictivity zet deze extra stap door niet slechts aan de wens van de klant te voldoen, maar door zich af te vragen of de klant daar daadwerkelijk mee geholpen is. Die opstelling kwam heel duidelijk naar voren in de aanbieding van Ictivity, waarmee Ictivity zich echt onderscheidt van andere aanbieders. Het belooft veel voor onze samenwerking.”

Robin Wijnen, segmentmanager Lokale Overheid bij Ictivity: “Om hoofdtaken goed uit te kunnen voeren is ICT een belangrijk component voor medewerkers van de ODBN. Voorop staan eenvoudige toegang tot data en gemakkelijk te gebruiken applicaties. Daarnaast heeft de ODBN ambitieuze plannen voor de toekomst, waar de dienstverlening in mee moet kunnen gaan. Met onze oplossingen en het bijbehorende adoptietraject zetten we dan ook hoog in op gebruikersgemak en flexibiliteit om marktontwikkelingen te kunnen volgen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!