Portland publiceert PSA Hype Cycle 2019

12-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Portland publiceert PSA Hype Cycle 2019

Portland introduceerde tijdens 'The Future is Hybrid' event in Amsterdam de PSA Hype Cycle 2019. Gebaseerd op de research van Gartner, ontwikkelde Portland een gespecialiseerde Hype Cycle met daarin relevante opkomende technologieën specifiek in de Professional Services Automation (PSA) domain.

Op basis van de research van Gartner, introduceert Portland vandaag de eerste Hype Cycle op het gebied van PSA. Zo’n 70 opkomende technologiee¨n worden hierin beschreven die relevant zijn voor IT Professionals die voor de keuze staan hoe hun interne operatie (verder) te automatiseren. Professional Services Automation, afgekort PSA, behelst een softwaresysteem voor professionals om hen te assisteren bij het managen van de projecten van hun klanten. Binnen ons domein zou je het ook een ERP- systeem kunnen noemen, maar dan specifiek gericht op de werkzaamheden van de IT Professionals.

Deze -inmiddels vierde- Hype Cycle editie bouwt voort op vorige versies. Cees Quirijns (foto), COO van Portland: "In tegenstelling tot de MSP Hype Cycle die wat breder georiënteerd is op de Managed Service Provider, zoom ik nu wat verder in op de ERP kant van de zaak. Meer de operationele kant waar er voor veel MSP's nog werk aan de winkel is voor wat betreft efficiency, productiviteit verbetering maar bovenal winstgevendheid."

De Hype Cycle wordt veelal ingezet als strategische tool om opkomende technologieën te monitoren die relevant zijn voor IT Professionals. Quirijns: "De belofte om dit jaar extra hype cycles te ontwikkelen, wordt bij deze ingewilligd. We hebben nog meer gespecialiseerde thema's zoals een MSP Hype Cycle voor Backup en Disaster Recovery en nu dus Professional Services Automation. Je mag van ons dit jaar dus nog meer tools verwachten die helpen bij het optimaliseren van je IT-strategie en roadmap als IT Professional."

Voor meer informatie en de gratis white paper: https://www.portland.eu/nl/psa-whitepaper-2019

Terug naar nieuws overzicht
Software