Bitdefender introduceert Advanced Endpoint Risk Analytics

12-07-2019 | door: Witold Kepinski

Bitdefender introduceert Advanced Endpoint Risk Analytics

Bitdefender, leverancier van meer dan 500 miljoen cybersecurity-oplossingen, heeft zijn oplossing voor endpoint-beveiliging GravityZone uitgebreid met mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsrisico’s.

Organisaties kunnen hiermee de gebieden inperken van waaruit aanvallen op endpoints kunnen worden gedaan en deze apparatuur proactief tegen cyberdreigingen beschermen door voortdurende detectie, prioritering en eliminatie van risico’s uit verkeerd geconfigureerde endpoint software, aldus Bitdefender.

De meeste moderne cyberdreigingen hebben het gemunt op bekende kwetsbaarheden in applicaties en configuraties op endpoints. Zo maakte de beruchte ransomware WannaCry misbruik van riskante configuraties en had voorkomen kunnen worden met eenvoudige wijzigingen van het beleid qua configuratiebeheer. De nieuwe mogelijkheden in GravityZone voor het analyseren van beveiligingsrisico’s op endpoints stelt SecOps-teams in staat om de beveiliging op te voeren en endpoints te beschermen tegen cyberaanvallen door het elimineren van een van de belangrijkste oorzaken van malware-infecties en datalekken. SecOps-teams worden dagelijks bedolven door monotone en reactieve taken zoals het beheer van kwetsbaarheden, het doen van onderzoek naar de ernst van beveiligingsincidenten en patching. Endpoint Risk Analytics helpt hen tijd vrij te maken voor taken met een strategischer karakter, zoals het in kaart brengen van risico’s en deze proactief tegengaan.

Beschikbaarheid

Deze innovatieve mogelijkheden zijn per direct beschikbaar voor bestaande gebruikers van GravityZone en aan te schaffen bij elk GravityZone-product. Ga voor meer informatie naarhttps://www.bitdefender.com/business/.

Terug naar nieuws overzicht