Redactie - 12 juli 2019

MobileIron biedt integratie voor Microsoft Intune Device Compliance Service

MobileIron biedt integratie voor Microsoft Intune Device Compliance Service image

MobileIron, leverancier van het eerste zero trust-beveiligingsplatform dat mobiele devices gebruikt als bron van zekerheid, heeft de ondersteuning voor Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) uitgebreid met de Microsoft Intune Device Compliance dienst voor Microsoft 365 en andere beheerde apps.

Klanten die reeds gebruikmaken van Microsoft 365 of Microsoft Enterprise Mobility + Security kunnen de Conditional Access functionaliteiten van Microsoft nu versterken met MobileIron’s krachtige device management-mogelijkheden. MobileIron biedt integratie met de Microsoft Intune device compliance dienst. Dit zorgt ervoor dat alleen devices die vertrouwd zijn en die voldoen aan de vanuit securitybeleid vastgelegde standaarden toegang krijgen tot Microsoft 365-applicaties. Hiervoor is een licentie nodig voor Microsoft Intune en Azure Active Directory Premium (inbegrepen bij de Microsoft 365 E3- en Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) E3-licentiebundels) in combinatie met de relevante MobileIron-licentie.

“Werkplekken worden steeds mobieler. Als gevolg hiervan doen werknemers steeds vaker een beroep op hun mobiele devices om bedrijfskritische taken af te handelen. Dit brengt echter serieuze beveiligingsrisico’s met zich mee”, zegt Brian Foster, Senior Vice President Product bij MobileIron. “Bedrijven kunnen nu met een gerust hart een veilige mobiele werkervaring bieden, wetende dat de mobiele devices van hun werknemers optimaal beschermd zijn wanneer zij Microsoft 365-applicaties in de cloud gebruiken.”

Deze integratie is een uitbreiding op de reeds bestaande ondersteuning van MobileIron voor de Microsoft Graph APIs voor Intune. Dit geeft organisaties nu reeds de mogelijkheid om regels voor applicatiebeveiliging toe te passen op Office 365-applicaties terwijl de mobiele devices beheerd en beveiligd worden door MobileIron.

MobileIron streeft ernaar om klanten een uitmuntende mobiele werkervaring te bieden. Hiervoor werkt MobileIron samen met 228 Eco-partners en ontwikkelen zij geavanceerde en geïntegreerde mobiele beveiligingsoplossingen. Deze aanvullende integratie met de technologie van Microsoft sluit aan op de missie van MobileIron om klanten meer keuzevrijheid te bieden op het gebied van veilig Unified Endpoint Management.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!