Collibra koopt SaaS specialist SQLdep

12-07-2019 | door: Witold Kepinski

Collibra koopt SaaS specialist SQLdep

Collibra, een Belgisch data intelligence-bedrijf, heeft de acquisitie aangekondigd van SQLdep, een SaaS-provider van geautomatiseerde datalijn. De acquisitie van SQLdep biedt ‘databurgers’ de mogelijkheid om snellere en diepere inzichten uit hun data te halen.

SQLdep automatiseert de ontdekking en visualisatie van de lijn met technische gegevens en stelt organisaties in staat om de context rond gegevens beter te begrijpen, gegevenskwaliteit te begrijpen, nalevingsinitiatieven te ondersteunen en het vertrouwen te vergroten.

"Organisaties worden uitgedaagd met het beheren van duizenden datasets verspreid over de onderneming, zowel on-premise als in de cloud", zegt Jim Cushman, Chief Product Officer voor Collibra. "Met deze hoeveelheid gegevens is inzicht in de datarangge een cruciale eerste stap in de dataintelligentie en onze acquisitie van SQLdep zal organisaties helpen vertrouwen te scheppen in de waarde van hun gegevens en deze te ontsluiten."

De geautomatiseerde datalijnfunctionaliteit van SQLdep zal de Collibra-catalogus en Collibra's privacyaanbod aanvullen. Met de geautomatiseerde lineage-diagrammen van SQLdep kunnen gebruikers begrijpen hoe datasets worden samengesteld en geaggregeerd, wat elke set betekent en welke sets kunnen worden vertrouwd om te worden gebruikt voor zakelijke beslissingen. Gebruikers kunnen gebruik maken van deze verrijkte context bij het zoeken naar de juiste dataset voor het juiste doel.
De integratie van SQLdep met Collibra's huidige aanbod zal de platformstrategie van het bedrijf bevorderen door meer gegevensburgers in staat te stellen de waarde van hun gegevens te maximaliseren aldus de twee bedrijven. Collibra zal ook haar Europese aanwezigheid uitbreiden door de activiteiten en het ontwikkelingshub van SQLdep in Praag over te nemen.

Terug naar nieuws overzicht