Microsoft IUR aanbod blijft zoals het is

13-07-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft IUR aanbod blijft zoals het is

Microsoft zal de interne gebruikersrechten (IUR) voor Microsoft Office 365, Azure cloud en andere softwareservices behouden, zo meldt channelbaas Gavriella Schuster (foto). Ze meldt dit aan de vooravond van het Microsoft Inspire partner event in Las Vegas. Met dit nieuws zullen veel partners blij zijn.

Microsoft wilde op 1 juli 2020 stoppen met het programma van Internal Use Rights voor resellers. Dat zou kunnen betekenen dat channel partners, waaronder Gold en Silver partners en bedrijven die het Action Pack aankopen, geen gratis licenties meer krijgen, tenzij voor ontwikkelingsdoeleinden en voor testscenario's. Dat zou een stevige klap zijn voor enkele van Microsofts grootste partnerbedrijven die vaak honderden licenties draaien, waarvoor ze nu ineens zullen moeten betalen. Microsoft wilde verschillende softwarekortingen, ondersteuningsopties en andere voordelen stoppen. Een aantal partners waren daar niet blij mee. Microsoft stond erop dat de voordelen van het partnerprogramma te duur waren om te onderhouden.

Maar Schuster neemt haar voornemen nu terug. In een blog verklaart ze (vertaling in het Nederlands):

"Gezien uw feedback hebben we de beslissing genomen om alle geplande wijzigingen in verband met interne gebruiksrechten en competentietermijnen die eerder deze maand werden aangekondigd, ongedaan te maken. Dit betekent dat u het komende fiscale jaar geen materiële wijzigingen zult ondergaan en dat u in juli volgend jaar niet meer gebonden zult zijn aan verlaagde IUR-licenties of hogere kosten in verband met die licenties.”

Meer details zullen naar verluidt besproken worden tijdens het Microsoft Inspire partner event in Las Vegas waar tal van nieuwe producten worden aangekondigd.

Terug naar nieuws overzicht
Software