National Geographic en Esri slaan handen ineen rond Afrikaanse gebieden

14-07-2019 | door: Witold Kepinski

National Geographic en Esri slaan handen ineen rond Afrikaanse gebieden

De National Geographic Society en geo-technologiebedrijf Esri intensiveren hun samenwerking. De komende tijd ontwikkelen beide bedrijven een set aan oplossingen met organisaties die beschermde gebieden in Afrika beheren. De samenwerking duurt 10 jaar en werd onlangs door de president en CEO van de Society, Tracy R. Wolstencroft, aangekondigd tijdens de Esri International User Conference in San Diego.

De National Geographic Society (NGS) zet zich onder meer in voor geografie, natuurwetenschap, milieu en geschiedenis. Het bekende maandelijkse tijdschrift, National Geographic Magazine, is een van de manieren waarop het genootschap haar doelen nastreeft. “De zorgen om de wereldwijde biodiversiteit blijven bestaan. De bedreiging blijft toenemen door stroperij, ontbossing en klimaatverandering”, schrijft de Society op haar blog. 

Met ArcGIS kunnen gebiedsbeheerders en de inwoners sneller en effectiever actie (laten) ondernemen op mogelijke gevaren voor de biodiversiteit. Esri verzorgt de technologie, de Society leidt de beheerders op. De National Geographic Society vertelt op haar blogwebsite meer over de samenwerking.

Verder heeft Esri de National Geographic-basiskaart in ArcGIS, die al sinds 2012 standaard onderdeel uitmaakt van de set basiskaarten, een update gegeven. De kaart is nu opgebouwd als vector kaart, waardoor hij wereldwijd ingezoomd kan worden tot straatniveau en scherp blijft. Lees meer over de basiskaart en bekijk de kaart.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Software, mvo
Software