Wouter Hoeffnagel - 15 juli 2019

Ontslagronde bij Huawei op komst

Ontslagronde bij Huawei op komst image

Huawei is van plan honderden banen te schrappen in de Verenigde Staten (VS). De ontslagronde is volgens het bedrijf het directe gevolg van opgelegde handelsbeperkingen.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van bronnen. Alle ontslagen vallen in de onderzoeksafdeling Futurewei Technologies, dat in de VS is gevestigd. Op deze afdeling werkt naar verluid 850 man. Hoeveel van deze medewerkers de laan worden uitgestuurd is niet bekend; het zou gaan om honderden ontslagen. Futurewei Technologies is gevestigd in de Amerikaanse staten Texas, Californië en Washington.

De ontslagronde is volgens Huawei het directe gevolg het op de Entity List plaatsen van Huawei door de Amerikaanse overheid. Dit is een zwarte lijst met bedrijven waarmee Amerikaanse organisaties geen handel mogen drijven, tenzij zij hiervoor expliciet toestemming krijgen van de Amerikaanse overheid. De VS liet onlangs weten de sancties tegen Huawei te versoepelen. Huawei-oprichter Ren Zhengfei liet toen in een reactie niet te verwachten dat deze versoepeling impact zal hebben op Huawei.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!