Wouter Hoeffnagel - 15 juli 2019

Uniserver gaat partnership aan met SAP-dienstverlener Asecom

Clouddistributeur Uniserver maakt bekend een samenwerkingsovereenkomst te hebben getekend met SAP-dienstverlener Asecom. Dit partnerschap houdt in dat Asecom klanten de mogelijkheid biedt hun SAP-omgeving te hosten op de infrastructuur van Uniserver. Asecom is hiermee in staat de klant volledig te ontzorgen als het gaat om SAP. Tegelijkertijd heeft het bedrijf, met vestigingen in Breda en Wijchen, de beschikking over de schaalbare infrastructuur van Uniserver.

Rob Peters, directeur en eigenaar van Asecom: "Asecom is uitgegroeid tot een one-stop-shop voor SAP-dienstverlening in het mkb. Wij richten ons exclusief op de SAP Business One-propositie. Wij zorgen ervoor dat onze klanten hun SAP-oplossingen optimaal benutten. Desgewenst verzorgen wij ook de hosting van de SAP-omgeving voor onze klanten. Vanuit strategisch oogpunt leek het ons echter verstandiger onze eigen hardware uit te faseren en te gaan samenwerken met een infrastructuurprovider. Zo kunnen wij ons nadrukkelijker richten op onze core business: SAP. Om uiteenlopende redenen hebben we gekozen voor Uniserver en inmiddels hebben we verschillende klanten gemigreerd naar infrastructuur van Uniserver."

Nederlandse footprint

Een belangrijke reden voor Asecom om te kiezen voor Uniserver is de Nederlandse footprint van het Alkmaarse bedrijf. "In tegenstelling tot enkele internationale service providers, kennen wij onze infrastructuurprovider heel goed. Je hebt een gezicht bij de samenwerking en de lijnen zijn erg kort. Dat werkt heel prettig. In de tweede plaats hebben we met Uniserver een partner die een vooraanstaande positie heeft opgebouwd. We kunnen er dan ook op vertrouwen dat continuïteit en performance gewaarborgd zijn. Dit vertrouwen vertalen wij door in de dienstverlening aan onze klanten”, aldus Rob Peters. “Tegelijkertijd hanteert Uniserver SLA’s die je verwacht van een provider van hoogwaardige hosting infrastructuur. Denk aan uptime of 24x7 monitoring. We verwachten dan ook veel van het partnerschap met Uniserver."

Sjors Nijman, Key Accountmanager bij Uniserver: "We zijn zeer verheugd met het partnership met Asecom. Asecom ontzorgt SAP-gebruikers in alle facetten en door gebruik te maken van de hoogwaardige infrastructuur van Uniserver kan Asecom zich nog meer op de core business focussen. En gecertificeerde HANA servers zijn natuurlijk ook beschikbaar om te worden ingezet. De combinatie van de gerichte SAP-diensten van Asecom en de betrouwbare en schaalbare hosting infrastructuur van Uniserver zorgt ervoor dat SAP-gebruikers hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. De eerste gezamenlijke klanten maken inmiddels naar volle tevredenheid gebruik van het platform dat volledig in beheer is van Uniserver met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!