'VS staat leveringen aan Huawei binnen twee weken weer toe'

15-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

'VS staat leveringen aan Huawei binnen twee weken weer toe'

De Amerikaanse overheid gaat binnen twee weken licenties verstrekken aan Amerikaanse partijen die goederen willen leveren aan het Chinese Huawei. Indien deze licenties worden verstrekt, betekent dit in de praktijk dat Huawei weer componenten kan aanschaffen bij Amerikaanse bedrijven.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van een hooggeplaatste ambtenaar binnen de Amerikaanse overheid. Het nieuws volgt op de recente aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de sancties worden verlicht. Over deze uitspraken ontstond al snel onduidelijkheid; John Sonderman, vice-voorzitter van de Office of Export Enforcement van het Amerikaanse Commerce Department's Bureau of Industry and Security (BIS) meldde kort na deze uitspraak dat Huawei nog altijd behandeld moest worden als een bedrijf dat op de zwarte lijst staat.

Nu lijkt het er dus op dat de sancties alsnog worden verlicht. Ren Zhengfei, CEO en oprichter van Huawei, liet eerder in een reactie aan de Financial Times al weten niet te verwachten dat dit veel impact zal hebben op het Chinese bedrijf. Huawei zou zijn business inmiddels hebben aangepast aan een nieuw tijdperk van 'Amerikaanse vijandigheid'. Thomas Miao, Chief Executive van de Italiaanse tak van Huawei, meldde deze week op een event in Milaan dat indien de VS de sancties niet voor eind augustus verlicht, Huawei een plan B beschikbaar heeft om de levering van componenten veilig te stellen.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware