Amazon CTO Werner Vogels lanceert nieuwe AWS tools

16-07-2019 | door: Witold Kepinski

Amazon CTO Werner Vogels lanceert nieuwe AWS tools

Amazon Web Services heeft op zijn AWS Summit New York verschillende nieuwe tools gelanceerd zoals de algemene beschikbaarheid van de AWS Toolkit voor Visual Studio Code en de preview van managed spot training voor Amazon SageMaker, het volledig beheerde cloud gebaseerde machine learning platform van AWS. Dit meldt AWS cto Werner Vogels.

Nieuw is Amazon EventBridge een serverless oplossing voor het opnemen en verwerken van gegevens in AWS-services en software-as-a-service (SaaS) toepassingen zoals Zendesk, Datadog, SugarCRM en Onelogin. Voortbouwend op het krachtige event-verwerkingsmodel dat de basis vormt voor CloudWatch Events is EventBridge gemaakt om het klanten gemakkelijk te maken om hun eigen AWS-applicaties te integreren met SaaS-applicaties. De SaaS-applicaties kunnen overal worden gehost en eenvoudig evenementen publiceren naar een gebeurtenisbus die specifiek is voor elke AWS-klant. Het asynchrone, op gebeurtenissen gebaseerde model is snel en gemakkelijk te gebruiken. De uitgever (SaaS-applicatie) en de consument (code die op AWS werkt) zijn volledig ontkoppeld en zijn niet afhankelijk van een gedeeld communicatieprotocol, runtime-omgeving of programmeertaal. De gebruiker kan de eenvoudige Lambda-functies gebruiken voor het afhandelen van gebeurtenissen die afkomstig zijn van een SaaS-toepassing en kan ook evenementen naar een groot aantal andere AWS-doelen routeren. De gebruiker kan incident- of ticketgegevens opslaan in Amazon Redshift, een machine-leermodel trainen op vragen van klantenondersteuning en nog veel meer.

CDK

De nieuwe AWS Cloud Development Kit (CDK) is een open source-raamwerk voor het ontwikkelen van software voor het modelleren en leveren van cloudapplicatiebronnen met behulp van vertrouwde programmeertalen.Vier programmeertalen worden ondersteund: TypeScript en Python zijn nu beschikbaar, en .NET en Java zijn in preview.

Toolkit

Verder is de AWS Toolkit voor Visual Studio Code, die een geïntegreerde ervaring biedt voor het ontwikkelen van serverloze applicaties, algemeen verkrijgbaar. AWS meldt: "Visual Studio Code is een enorm populaire tool geworden voor serverloze ontwikkelaars, mede dankzij de intuïtieve gebruikersinterface. Het is ook vanwege het rijke ecosysteem van extensies dat zoveel van de ontwikkelingservaring kan aanpassen en automatiseren. We zijn verheugd om aan te kondigen dat de AWS Toolkit voor Visual Studio Code- extensie nu algemeen beschikbaar is, waardoor het voor de ontwikkelaarsgemeenschap nog eenvoudiger wordt om met deze editor serverloze projecten te bouwen." De AWS Toolkit voor Visual Studio Code is in november 2018 als ontwikkelaar preview ingevoerd en is open source op GitHub , waardoor builders hun bijdrage kunnen leveren aan de code base en feature set. "Met de toolkit kunt u eenvoudig serverloze applicaties ontwikkelen, waaronder het maken van een nieuw project, lokaal debuggen en het implementeren van uw project, allemaal handig vanuit de editor. De toolkit ondersteunt Node.js, Python en .NET" aldus AWS.

SageMaker

Amazon SageMaker Managed Spot Training kot binnenkort beschikbaar. Dan kan de gebruiker Amazon EC2 Spot gebruiken om de kosten voor het trainen van zijn of haar machine learning modellen te verlagen. Deze aankomende uitbreiding naar SageMaker verlaagt de  trainingskosten tot 70% en kan worden gebruikt in combinatie met Automatic Model Training.

Lees meer details op de site van AWS.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud