Tech Data introduceert solution catalgus en training voor analytics en IoT

17-07-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tech Data introduceert solution catalgus en training voor analytics en IoT

Tech Data lanceert zijn nieuwe catalogus met analytics en IoT-oplossingen. Hij bevat meer dan dertig kant-en-klare, beproefde oplossingen met bewezen resultaten voor specifieke gebruiksscenario’s in de gezondheidszorg, de industriële, logistieke, retail- en transportsector, slimme steden en andere verticale markten. De catalogus maakt het partners niet alleen makkelijker om markten te penetreren, maar stelt hen tevens in staat hun producten sneller op de markt te brengen en met beproefde oplossingen in de behoeften van hun klanten te voorzien.

De catalogus is het resultaat van uitgebreid en diepgaand onderzoek en bevat complete analytics en IoT-oplossingen die zijn samengevoegd met gebruik van de Solution Factory van Tech Data. De Solution Factory begint op het conceptniveau door technologie te plaatsen in de context van een specifiek zakelijke aspect dat moet worden aangepakt. De oplossing gaat vervolgens door een referentie-architectuur, gevolgd door rigoureuze testen, controle van specifieke functionele vereisten en tot slot een klantgericht gebruiksscenario en verificatie van herhaalbaarheid.

Samenvallend met de lancering van de catalogus introduceert Tech Data tevens een trainingsprogramma voor ongeveer 200 partners in Noord-Amerika en Europa. Dit programma biedt partners een gestructureerd en snel traject om hun bedrijf te transformeren en zich verder te specialiseren in analytics en IoT. 

Intel

Dit door Intel en Microsoft gesponsorde programma gebruikt de Practice Builder van Tech Data. Onder het programma worden selecte partners uitgenodigd voor een beoordeling van hun gereedheid, gevolgd door een workshop om hun strategie te ontwikkelen en een bouwperiode van 90 dagen, waarna ze klaar zijn om hun analytics en IoT-oplossingen op de markt te brengen. De workshops voor het ontwikkelen van een bedrijfsstrategie die Tech Data onder het Practice Builder-programma aanbiedt, worden ondersteund door Lemon Operations, een toonaangevende firma die zich specialiseert in bedrijfstransformatie en partners in het ICT-kanaal helpt hun inkomsten uit opkomende technologiesegmenten te verhogen.

“Twee van de grootste uitdagingen bij het uitvoeren van analytics en IoT-oplossingen is dat deze vaak in hoge mate moeten worden aangepast om klantspecifieke problemen aan te pakken en tevens complex van aard zijn. De mogelijkheid om te schalen is heel belangrijk om inkomsten uit deze oplossingen te genereren”, aldus Patrick Zammit, president, Europa, en wereldwijde analytics en IoT-oplossingen van Tech Data. “Met deze catalogus van Tech Data en onze workshops om strategieën te ontwikkelen, bieden we onze partners toegang tot herhaalbare oplossingen en inkomsten. We helpen hen de analytics en IoT-markt sneller te betreden en herhaalbare verkopen te genereren door hen de voorkeursleverancier van uiterst geraffineerde sectorspecifieke oplossingen te maken.”

Partners

Tech Data concentreert zich op verticale gebruiksscenario’s om belangrijke marktkansen te creëren en investeringen voor zijn leveranciers, partners en eindgebruikers te rechtvaardigen. Bovendien kunnen partners hun aandacht richten op specifieke gebruiksscenario’s om te voorzien in de vraag naar oplossingen van meerdere leveranciers die het bedrijf van hun klanten meetbare waarde bieden. De catalogus verlicht het zware werk dat moet worden uitgevoerd wanneer partners een nieuwe bedrijfstak willen opbouwen—allemaal via één makkelijk toegankelijke bron.

“De nieuwe catalogus van Tech Data en de workshops wapenen partners met de kennis, tools en hulpmiddelen die ze nodig hebben om hun klanten te helpen herhaalbare analytics en IoT-oplossingen te kiezen en implementeren”, aldus Nicole Denil, General Manager, IoT Sales, bij Microsoft. “Partners die van deze beproefde oplossingen en intensieve training profiteren, kunnen hun klanten beter helpen met hun bedrijfstransformatie en hen sneller waarde leveren.”

“Het doet ons een groot genoegen om dit programma met Tech Data te sponsoren, met als doel meer analytics en IoT-oplossingen te verkopen”, aldus Rod O’Shea, Global Partner Director, IoT, bij Intel. “We geloven dat het Practice Builder-programma van Tech Data en de workshops resellers en systeemintegratoren beter zullen positioneren om winstgevende en duurzame analytics en IoT-oplossingen te leveren.”

Voorbeelden van gebruiksscenario’s voor de sectorspecifieke oplossingen van Tech Data zijn onder meer:
• Gezondheidszorg – Telezorg om de gezondheid van patiënten in realtime te bewaken en zodoende het aantal ziekenhuisopnames te verlagen
• Industrie – Productiewerkzaamheden om onvoorziene storingen in apparatuur, hoge onderhoudskosten en gebrek aan data-integratie te voorkomen
• Retail – Omnichannel om de efficiëntie te verhogen en verlies te voorkomen met slimmer inventarisbeheer en verbonden logistiek
• Transport en logistiek – Wagenparken volgen en bedrijfsmiddelen bewaken om het steeds hoger aantal verzendingen aan te kunnen en kosten tijdens vervoer te bewaken en verlagen
• Slimme steden – Openbare veiligheid en surveillance om beter inzicht in situaties te krijgen, sneller te reageren en beter te beveiligen

Voor meer informatie over de roadshows kunnen partners contact opnemen met hun vertegenwoordiger van Tech Data.

Terug naar nieuws overzicht