Witold Kepinski - 17 juli 2019

Protinus IT, Motiv ICT Security en Vodafone winnen aanbesteding GGI-Veilig

Protinus IT, Motiv ICT Security en Vodafone winnen aanbesteding GGI-Veilig image

Protinus ITMotiv ICT Security, en Vodafone Business hebben als consortium twee van de drie definitieve gunningen gekregen van GGI-Veilig (Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur). De GGI-Veilig aanbesteding is uitgeschreven door de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voor het vergroten van de digitale weerbaarheid van ruim 330 Nederlandse gemeentelijke organisaties. Het gesloten raamcontract heeft een initiële duur van vijf jaar. Gedurende deze periode zal het consortium de aangesloten gemeentelijke organisaties securitydiensten, -producten en -consultancy leveren, in mini-competities met de overige partijen uit de raamovereenkomst.

De Nederlandse gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid om hun informatievoorziening te beveiligen en beschermen. De eisen die gesteld worden aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van deze informatiesystemen is beschreven in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). De consortiumpartners bieden de VNG een robuuste invulling van deze richtlijn vanuit een samenwerking waarbinnen de unieke expertises van de consortium leden worden gecombineerd.

Security

Het consortium van Protinus IT, Motiv en Vodafone Business biedt gemeenten een samenhangend portfolio van securityproducten en -diensten dat ondersteunt bij het voldoen aan de BIO. Protinus IT geeft als eindverantwoordelijke invulling aan het account- en contractmanagement en geeft de gemeenten met het VNG-webportaal één centrale bron voor alle informatie rondom GGI-Veilig. Motiv verzorgt advies, levering, support, onderhoud en beheer van alle twaalf gevraagde securityproducten en –diensten. Vodafone Business brengt zijn kennis van het totale GGI-netwerk in. Binnen het consortium levert Vodafone Business de Mobile Device Management (MDM) voor de mobiele devices voor de gemeentes. Verder is Vodafone Business één van de mobiele operators in contract ‘Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Communicatie’.

Advies en consultancy diensten

Naast de securityproducten en -diensten is Protinus IT eveneens geselecteerd voor het bieden van security expertise services op het gebied van ondersteuning bij inrichting en uitvoering van het SIEM, compliancy expertise, vulnerability scanning, penetratietesten, forensics en hardening van systemen van de gemeenten. Ook hier is Motiv ICT Security één van de primaire partners.

Aksel Dorèl, algemeen directeur van Motiv: “Motiv staat voor de digitale veiligheid van de Nederlandse samenleving. Dat doen we al door een aantal van de grootste Nederlandse gemeenten, centrale overheden en vitale infrastructuren te beschermen tegen cybercriminaliteit en datalekken met innovatieve cyberbeveiligingsproducten en -diensten. Deze gunning is een direct resultaat van deze missie en we zien er daarom ook naar uit om samen met onze consortiumpartners de digitale weerbaarheid van de Nederlandse gemeenten te vergroten.”

John van Vianen, directeur zakelijke markt VodafoneZiggo: “Onze klanten willen overal en altijd kunnen werken. En op elk moment van de dag belangrijke gegevens en andere data tot de beschikking hebben. Digitale veiligheid is een essentiële randvoorwaarde voor deze manier van werken. Met onze consortiumpartners leveren we een totaaloplossing binnen deze gehele keten; van mobiele en vaste netwerken tot en met de cybersecurityproducten en diensten.”

Vincent Verbiesen (foto), algemeen directeur van Protinus IT: “Wij zijn zeer verheugd de Nederlandse gemeenten te kunnen helpen in het verhogen van hun digitale weerbaarheid. Ons managed sourcing model ontsluit hiervoor de beste en meest gespecialiseerde partners waardoor we de gemeenten op alle onderdelen van IT-security met raad en daad bij zullen staan.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!