ASML ziet business rond extreem ultraviolet machine groeien

18-07-2019 | door: Witold Kepinski

ASML ziet business rond extreem ultraviolet machine groeien

ASML rapporteert over het tweede kwartaal van 2019 een omzet van 2,6 miljard tegen een brutomarge van 43 procent. De nettowinst bedraagt 476 miljoen euro.

ASML ceo Peter Wennink zegt over de cijfers: "Onze verkopen in het tweede kwartaal kwamen binnen de richtlijnen en de brutomarge kwam boven de verwachtingen, geholpen door verbeterde EUV (extreem ultraviolet machine) productieresultaten en hogere veldupgrades, die het negatieve mixeffect meer dan compenseert in vergelijking met Q1.”

Wennink vervolgt: "Voor de rest van het jaar zien we een verdere zwakte in Memory, terwijl Logic er sterker uitziet. We verwachten dat de toegenomen vraag in Logic de afgenomen vraag in het geheugen zal compenseren. De extra groei in Logic wordt aangedreven door versnelde investeringen in 7 nm toepassingen. We hebben in het tweede kwartaal tien bestellingen voor EUV-systemen ontvangen, waarvan sommige zijn bestemd voor gebruik bij de productie van DRAM-apparaten. Ons totale verkoopoverzicht van 2019 blijft ongewijzigd en we blijven 2019 beschouwen als een groeiperiode."

Voor het derde kwartaal van 2019 verwacht ASML een netto-omzet van ongeveer 3 miljard euro en een brutomarge van tussen de 43 procent en 44 procent. ASML verwacht ook R & D-kosten van ongeveer 495 miljoen euro.

 

Terug naar nieuws overzicht
Hardware