IBM Kabanero ondersteunt developement van Kubernetes applicaties

18-07-2019 | door: Witold Kepinski

IBM Kabanero ondersteunt developement van Kubernetes applicaties

IBM introduceert Kabanero, een toolset die helpt bij de developement van Kubernetes gebaseerde applicaties zo meldt het bedrijf in een blog.

Kabanero is een open source-project dat fundamentele open-sourcetechnologieën samenbrengt tot een modern op microservices gebaseerd raamwerk. Dit biedt een end-to-end oplossing waarmee de developer de levenscyclus van op Kubernetes gebaseerde applicaties sneller kunt ontwerpen, implementeren en beheren, aldus IBM.

Kabanero brengt architectuur, ontwikkeling en operaties samen door het gebruik van geïntegreerde collecties en toepassingsstapels. Architecten en operaties kunnen de normen van hun bedrijf omvatten voor aspecten zoals beveiliging en pijpleidingen bouwen die op maat zijn gemaakt voor hun ontwikkelaars.

Terwijl bedrijven hun infrastructuur moderniseren, richten ze zich steeds meer op containers om ze te helpen bij het bouwen en schalen van de cloud. Niet alle bedrijven beschikken echter over de middelen of vaardigheden om hun bestaande activiteiten te onderhouden en worden experts in containers, Kubernetes en Knative. Beide Kubernetes en DevOps-praktijken vereisen dat ontwikkelaars meer tijd besteden aan het begrijpen van infrastructuurthema's zoals Kubernetes-beveiliging, netwerken en toegang, aldus IBM.

Kabanero integreert de runtimes en frameworks die de developers al vaak kent en gebruikt (Node.js, Java, Spring, Swift) met ontwikkeltools en een Kubernetes-native DevOps toolchain. Pre-built implementaties naar Kubernetes en Knative (met behulp van Operators en Helm charts) stellen ontwikkelaars in staat om meer tijd te besteden aan het ontwikkelen van schaalbare applicaties en minder tijd aan het begrijpen van de infrastructuur.

Het Kabanero project is honderd procent open source en wordt in de openheid ontwikkeld. Expertise uit verschillende disciplines, waaronder containers, DevOps, microservices, cloud en meer, is nodig om een oplossing te maken waarmee bedrijven cloud-native applicaties op grote schaal kunnen maken, aldus IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Software