Voormalig Microsoft software developer beschuldigd van mailfraude

18-07-2019 | door: Redactie

Voormalig Microsoft software developer beschuldigd van mailfraude

Een voormalige Microsoft-softwareontwikkelaar is gearresteerd en beschuldigd van mailfraude. Hij zou naar verluidt proberen om 10 miljoen in digitale valuta te stelen van zijn voormalige werknemer, aldus Amerikaanse aanklagers. Dit meldt The Register.

Het gaat om Volodymyr Kvashuk (25) afkomstig uit de Oekraïne en woonachtig in Renton in de Amerikaanse staat Washington. hij werkte aanvankelijk voor Microsoft als aannemer en werd in augustus 2016 aangenomen als werknemer, waar hij in dienst bleef tot hij in juni 2018 werd ontslagen.

Kvashuk was lid van Microsoft's Universal Store Team (UST), belast met de afhandeling van de e-commerce-activiteiten van het bedrijf. UST-leden hebben zogenaamde dummy klantaccounts opgezet bij de Microsoft online winkel die is gekoppeld aan speciaal gemaakte e-mailadressen en test-in-productiecreditcards voor het maken van winkelaankopen zonder daadwerkelijke kosten te genereren. Maar bij het ontwerpen van zijn testsysteem heeft Microsoft een belangrijke aanvalsvector over het hoofd gezien. Microsoft verwachtte niet dat testers testaankopen van digitale valuta zouden maken (Valuta Stored Value ofwel CSV ) en daarom werden er geen voorzorgsmaatregelen genomen om de levering van CSV te voorkomen. Daar heeft de verdachte gebruik van weten te maken aldus de aanklagers.

Kvashuk werd uiteindelijke betrapt door het Microsoft UST Fraud Investigation Strike Team (FIST). Intussen had hij een duur huis en een Tesla gekocht.

Lees meer in The Register.

Terug naar nieuws overzicht
Software