Microsoft: 'We hebben tienduizend klanten gewaarschuwd voor staatshackers'

20-07-2019 | door: Redactie

Microsoft: 'We hebben tienduizend klanten gewaarschuwd voor staatshackers'

Microsoft heeft in het voorbije jaar bijna tienduizend klanten verwittigd dat ze het doel waren van staatshackers. Dat zegt het bedrijf zelf.

Volgens de techgigant waren de slachtoffers het doelwit, of was hun computer geïnfiltreerd, door hackers die gesponsord worden door natiestaten. Het zou vooral om klanten bij enterprise-bedrijven gaan. Een op de tien zou een persoonlijke account zijn. Daarnaast vond het bedrijf ook 781 notificaties van staatshackers op organisaties die Microsofts AccountGuard technologie gebruiken. Die laatste is specifiek gemaakt voor politieke campagnes, politieke partijen en overheden.

'Natiestaten zetten steeds vaker cyberaanvallen in'

Microsoft maakte dat bekend op het Aspen Security Forum. De cijfers tonen volgens het bedrijf aan hoe vaak natiestaten cyberaanvallen beginnen te gebruiken om informatie en invloed te verwerven.

Bijna alle aanvallen zouden gericht zijn op Amerikaanse organisaties. Hoeveel aanvallen succesvol waren is niet bekend. De meeste ervan zouden gelinkt kunnen worden aan groepen die voor Rusland, Noord-Korea en Iran werken. Alvast één van de groepen zou 'Strontium' zijn, ook wel bekend als Fancy Bear, dat verdacht wordt voor het hacken van de Amerikaanse Democratische partij en een hele reeks andere aanvallen op banken en infrastructuur.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security