Bitcoin (BTC) koers komt niet boven de $10.000 uit, handelsvolume blijft laag

21-07-2019 | door: Redactie

Bitcoin (BTC) koers komt niet boven de $10.000 uit, handelsvolume blijft laag

Ondanks het feit dat bitcoin (BTC) de afgelopen dag leek te herstellen, zijn analisten niet overtuigd van dit herstel. Hierbij speelt de weerstand op $10.000 een belangrijke rol. Daarnaast is het handelsvolume aan de lage kant waardoor de kans op nieuwe dalingen aannemelijk is.

Op het moment is de prijs van bitcoin (BTC) $9.464 volgens CoinMarketCap na in de afgelopen 24 uur nagenoeg gelijk in waarde te zijn gebleven. De recente stuiter van bitcoin lijkt ook andere cryptocurrencies omhoog te trekken.

Zo staat litecoin (LTC) 8,6% in de plus met een waarde van $89,85. Binance Coin (BNB) laat daarnaast een stijging van 4,64% zien en bereikt daarmee de $27,44. Door de relatief goede prestaties van de altcoins zakt de bitcoin dominantie weer iets terug naar 65,2%.

Gisteren begon bitcoin aan wat leek op een herstel. Echter was het handelsvolume vrij laag waardoor analisten de huidige opleving een “stuiptrekking” noemen. De koers handelt namelijk al uren vlak onder de $10.000 waardoor een nieuwe daling steeds aannemelijker wordt.

Ondanks de recente stijging bevindt de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek zich onder de 50. Hierdoor blijkt het bullish momentum, ondanks de opleving, nog zwak te zijn. De bekende analist Josh Rager verwacht echter dat de koers nog wel een stukje verder kan gaan stijgen voordat het opnieuw terugzakt:

Hou jij ook de bitcoin-koers in de gaten? Analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer in een wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk kan je hier vinden!

Auteur: Tijmen Bult. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Crypto-Insiders.nl.

Terug naar nieuws overzicht