NETGEAR brengt NETGEAR Nighthawk M2 Mobile Router op de markt

19-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

NETGEAR brengt NETGEAR Nighthawk M2 Mobile Router op de markt

NETGEAR, leverancier van netwerkapparatuur, lanceert de mobiele 4G router NETGEAR Nighthawk M2 Mobile Router. Het apparaat biedt downloadsnelheden tot 2Gbps en is beschikbaar als een ontgrendelde mobiele hotspot en router. NETGEAR introduceert ook een ontgrendelde versie van de NETGEAR AirCard 797 mobiele hotspot, die downloadsnelheden van 400 mbps mogelijk maakt.

Met deze twee mobiele apparaten speelt NETGEAR in op de groeiende mobiele markt een veilige internetverbinding voor onderweg. Mensen die veel vliegen en medewerkers die vaak op afstand werken, kunnen zo de onveilige en kwetsbare openbare wifi van hotels, luchthavens en cafés vermijden. Dankzij de eenvoudige installatie, waarvoor geen software nodig is, kunnen de mobiele netwerken binnen enkele minuten worden opgezet. Gebruiker zetten het apparaat simpelweg aan en maken verbinding.

Ook kan de router worden gebruikt in situaties waarin een fysieke aansluiting niet voorhanden is. Dankzij de Nighthawk M2 Ethernet-poort kan de router ook worden ingezet als alternatief voor vaste lijnen, bijvoorbeeld in een winkelkiosk of voor een smart-tv. De mobiele router kan ook worden gebruikt om een netwerk te creëren tijdens lange autoritten.

Veilige mobiele connectiviteit

"Mobiel is een belangrijke categorie voor NETGEAR omdat steeds meer consumenten over de hele wereld afhankelijk zijn van veilige mobiele connectiviteit. We ondersteunen al lange tijd veilige mobiele wifi met onze serviceprovider-partners en deze ontgrendelde mobiele routers zetten die ondersteuning voort in afwachting van 5G-integratie", zegt David Henry, senior vice president van Connected Home Products bij NETGEAR. "Omdat volledige 5G-dekking nog wel een paar jaar op zich laat wachten, blijft LTE de beste optie voor snelle mobiele internetconnectiviteit. De Nighthawk M2 mobiele router en de AC797 mobiele hotspot voldoen aan de actuele behoeften van de markt met indrukwekkende prestaties en een consistente mobiele connectiviteit."

De Nighthawk M2 2Gbps mobiele router is uitgerust met een 2Gbps Qualcomm Snapdragon X24 LTE-modem, wat volgens NETGEAR een logische stap richting 5G. De mobiele router heeft een slank ontwerp en een kleurrijk touchscreen, met eenvoudige menu's direct op het apparaat.

Tot 20 apparaten verbinden

Dankzij de Gigabit LAN-poort en ondersteuning voor maximaal 20 wifi-apparaten op een enkele verbinding, is de Nighthawk M2 mobiele router de ultieme reisgenoot, die de volledige functionaliteit, het gemak en de veiligheid van een router in een mobiele omgeving biedt. De verlengde levensduur van de batterij zorgt dag en nacht voor verbinding en een verhoogde productiviteit. Ook kunnen bestanden over het netwerk worden gedeeld door een USB-opslagapparaat op de router aan te sluiten. De oplaadbare batterij gaat tot elf uur mee bij één keer opladen.

De Nighthawk M2 mobiele router heeft een adviesprijs van €429,99 en de Aircard 797 mobiele hotspot heeft een adviesprijs van €179,99. Beide apparaten zijn wereldwijd beschikbaar in het derde kwartaal van 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware