Microsoft schrapt sms-functie uit Android-versie van Skype

21-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Microsoft schrapt sms-functie uit Android-versie van Skype

De Android-app van Skype biedt vanaf 30 augustus niet langer de mogelijkheid sms-berichten te versturen en ontvangen. De SMS Connect functie wordt geschrapt.

Dit maakt Microsoft bekend in een support-document. "Na beperkte beschikbaarheid, hebben we besloten SMS Connect functionaliteit uit Skype te verwijderen", schrijft Microsoft in het artikel. "SMS Connect zal na 30 augustus 2019 niet langer beschikbaar zijn. Maakt u zich geen zorgen, u kunt uw individuele sms-conversaties inclusief volledige historie op uw telefoon terugvinden."

SMS Connect is een feature die gebruikers van de Android-app van Skype de mogelijkheid geeft via een PC te reageren op één-op-één gesprekken en groepsgesprekken via sms. Gebruikers die dergelijke mogelijkheden willen blijven gebruiken wordt geadviseerd over te stappen op de Your Phone app van Microsoft. "Indien u sms-berichten op uw computer wilt blijven lezen en beantwoorden en gebruik maakt van Windows 10, adviseren wij u de Your Phone app van Microsoft te installeren", aldus Microsoft. "Met deze app kunt u sms- en mms-berichten versturen, foto's tussen uw telefoon en computer delen en meer."

Terug naar nieuws overzicht