Witold Kepinski - 23 juli 2019

Lightspeed POS kondigt overname iKentoo aan

Lightspeed POS kondigt overname iKentoo aan image

Lightspeed POS, aanbieder van software, oplossingen en ondersteunende systemen voor meer dan 49.000 kleine en middelgrote winkels en restaurants wereldwijd, maakt bekend dat het de overname van iKentoo heeft afgerond. Dit Zwitserse bedrijf levert point-of-sale (POS)-oplossingen aan kleine en middelgrote horecaondernemingen.

Het in 2011 opgerichte iKentoo levert bedrijfssystemen en POS-oplossingen voor gebruik op iPads in de horecasector. iKentoo heeft meer dan 3.800 klanten in 14 landen, waaronder een sterke vertegenwoordiging in Frankrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Ze bieden naadloze, intuïtieve en betrouwbare oplossingen voor de horeca.

Lightspeed heeft een organische groei doorgemaakt voordat het in 2014 de Europese markt betrad. De klanten in deze regio zijn inmiddels goed voor bijna een derde van de wereldwijde omzet. De combinatie met iKentoo zorgt direct voor een Europese uitbreiding van Lightspeed.

“De overname van iKentoo sluit aan op onze strategie om onze wereldwijde aanwezigheid in hoog tempo uit te breiden. Deze transactie stelt ons in staat om op betekenisvolle schaal te opereren in nieuwe markten waar Lightspeed tot dusver slechts een beperkte aanwezigheid had”, zegt Dax Dasilva, de oprichter en CEO van Lightspeed. “Het is ons een genoegen om het voltallige team van iKentoo binnen onze organisatie te verwelkomen. Het bedrijf heeft een sterke groei doorgemaakt. De toonaangevende POS-oplossing, het alom gerespecteerde merk en de grote klantenkring van kleine en middelgrote bedrijven die in veel van onze sterkste verticale markten actief zijn, vullen ons productaanbod perfect aan. Dit zal onze groei een extra impuls geven. De expertise van iKentoo over de markten waarin zij actief zijn, opent voor ons deuren naar nieuwe internationale regio’s waar wij ook onze retailoplossingen kunnen aanbieden.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!