Witold Kepinski - 20 juli 2019

Raamovereenkomst GGI-Veilig is getekend

Raamovereenkomst GGI-Veilig is getekend image

De raamovereenkomsten GGI-Veilig is onlangs officieel ondertekend. De ondertekening betekent dat gestart kan worden met het inrichten van het bestelproces. Het projectteam GGI en gemeenten die als eerste hebben aangegeven om bestellingen te willen gaan doen, pakken dit traject samen op. Op deze manier wordt het bestelproces zo soepel mogelijk ingericht zodat uiteindelijk alle deelnemers op een goede, efficiënte manier hun bestelling kunnen doen. In totaal gaan 330 gemeenten diensten afnemen onder de nieuwe contracten.

Directeur Pieter Jeroense van VNG sprak bij de ondertekening vol lof over GGI-Veilig. Hij benadrukte dat gemeenten met de leveranciers van GGI-Veilig hun digitale weerbaarheid verhogen en daarmee een belangrijke stap zetten in het pakken van regie op hun ICT-infrastructuur.

GGI-Veilig bestaat uit een portfolio van producten en diensten voor operationele informatiebeveiliging. Via GGI-Veilig nemen gemeenten onder meer actieve netwerk monitoring af voor het bewaken van dataverkeer op het eigen bedrijfsnetwerk. Ook worden beveiligingsproducten voor de gemeentelijke ICT-infrastructuur afgenomen (zoals bijvoorbeeld firewalls, anti-DDOS, end-point protection). Tot slot kunnen beveiligingsexpertise diensten worden afgenomen.

Leveranciers

KPN is de aanbestede leverancier voor perceel 1 (Managed SIEM/SOC dienstverlening).

KPN, Protinus IT en Telindus ISIT tekenden voor perceel 2 (Aanvullende security producten/diensten).

Voor perceel 3 zijn zes leveranciers geselecteerd: Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT (security expertise diensten).

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!