KPN Ventures lid van Cambridge deeptech investeringsfonds IQ Capital

21-07-2019 | door: Redactie

KPN Ventures lid van Cambridge deeptech investeringsfonds IQ Capital

KPN Ventures, de durfkapitaalinvesteringsafdeling van KPN, heeft geïnvesteerd in de finale afsluiting van het derde early-stage investeringsfonds van IQ Capital , een onafhankelijke fondsmanager in Cambridge, Verenigd Koninkrijk , gericht op investeringen in Britse technologiebedrijven met unieke knowhow of sterke IP en voornamelijk afkomstig van het innovatie-ecosysteem van Cambridge.

Tegenwoordig zijn er ongeveer 5.900 technologiebedrijven in Cambridge, waaronder 12 bedrijven met een waarde van meer dan een miljard dollar (bijv. ARM, Autonomy en Aveva) en circa 63.000 mensen die in technologiebedrijven werken. Door twintig jaar te investeren, heeft IQ Capital zeer sterke verbindingen opgebouwd met alle belangrijke componenten van het ecosysteem van Cambridge, van professoren, onderzoekslaboratoria, succesvolle ondernemers en investeerders tot jonge wetenschappers en belangrijke opinieleiders in de technologie-industrie. De fondsomvang bedraagt ??$ 175 miljoen, van waaruit ze willen investeren in zes domeinen: Data Analytics, FinTech, Human Machine Interface, Internet of Things (IoT), Cyber ??Security en High Performance Engineering.

Sinds de oprichting in juni 2018 heeft het fonds al 12 investeringen gedaan in bijvoorbeeld Concirrus, Wluper, Iotic Labs en CCS.

Dit is de vijfde investering van KPN Ventures in een Europees early stage-fonds, met de nadruk op bedrijven in innovatieve technologie die zich bezighouden met universitaire onderzoeks- en innovatiehubs. Eerder investeerde KPN Ventures in het in Enschede gevestigde Cottonwood Technology Fund , het in Parijs gevestigde PSL Innovation Fund , het in Leuven gevestigde imec.xpand en het in Lissabon gevestigde Armilar TechTransfer Fund . Met deze investeringen wil KPN Ventures vroege toegang tot nieuwe technologiepartners creëren en partnerschappen opbouwen om zijn aanbod aan klanten te testen, te verbeteren en uit te breiden.

Terug naar nieuws overzicht