IBM en Cloudera kondigen strategisch partnerschap aan

22-07-2019 | door: Witold Kepinski

IBM en Cloudera kondigen strategisch partnerschap aan

IBM en big data specialist Cloudera hebben een strategisch partnerschap aangekondigd om gezamenlijke go-to-market-programma's te ontwikkelen die geavanceerde gegevens- en AI-oplossingen voor meer organisaties in het uitgebreide Apache-platform bieden Hadoop-ecosysteem.

De overeenkomst bouwt voort op de langdurige relatie tussen IBM en Hortonworks, die in januari 2019 met Cloudera samenging en geïntegreerde oplossingen voor gegevenswetenschap en gegevensbeheer creëerde. De nieuwe overeenkomst bouwt voort op deze geïntegreerde oplossingen en breidt deze uit met het Cloudera-platform.

Als onderdeel van de samenwerking zal IBM de Cloudera Enterprise Data Hub , Cloudera DataFlow en Cloudera Data Science Workbench doorverkopen. Bovendien zal Cloudera IBM Watson Studio en BigSQL gaan verkopen.

Open Source

Cloudera heeft verder aangekondigd dat het van plan is om over te schakelen naar een volledig open source-model op basis van AGPL en Apache 2.0 licenties. Doel is daarvan is meer inkomsten uit de verkoop van ondersteunende diensten te halen.

De overstap volgt op de fusie van Cloudera vorig jaar met Hortonworks, die op dezelfde manier werkt aan een volledig open source model.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Big Data