Redactie - 22 juli 2019

Barracuda introduceert Cloud Security Guardian voor Microsoft Azure

Barracuda introduceert Cloud Security Guardian voor Microsoft Azure image

Barracuda lanceert Cloud Security Guardian for Microsoft Azure. Deze Software-as-a-Service (SaaS) oplossing biedt compleet inzicht in de securityinstellingen van taken die draaien in de Azure public cloud, zorgt ervoor dat organisaties compliant zijn en blijven, en automatiseert het juist configureren of herstellen van beveiligingsinstellingen.

Met Cloud Security Guardian onderstreept Barracuda zijn nauwe samenwerking met Microsoft. Het maakt gebruik van Microsofts Security Graph API om securityscores en meldingen te genereren. Barracudas eigen threat intelligence-bibliotheek helpt bij het identificeren en voorkomen van policyovertredingen die beveiligingsrisico’s kunnen opleveren. Cloud Security Guardian kan ook geïntegreerd worden met Microsofts Azure Firewall.

barracuda-cloud-security-guardian-2019.jpeg

Security en compliance waarborgen

Volgens een analyse van Gartner zal in 2020 80 procent van de securityincidenten in de cloud het gevolg zijn van verkeerde configuraties door de klant, verkeerd ingestelde logingegevens of diefstal door eigen medewerkers, niet door kwetsbaarheden bij de cloud provider. Om dit probleem te adresseren hebben organisaties een oplossing nodig die zelfstandig waakt over de security en de compliance, zodat ontwikkelaars zich kunnen richten op het bouwen van toepassingen.

"Cloud Security Guardian for Microsoft Azure brengt de vereisten van twee verschillende werelden bij elkaar: die van de CISO of securityexpert en die van de cloud developer. Zo kunnen organisaties snel nieuwe cloud producten en taken ontwikkelen en uitrollen op Microsoft Azure, waarbij ze er zeker van kunnen zijn dat hun infrastructuur veilig is", zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda.

Standaard security policies

Cloud Security Guardian wordt geleverd met standaard security policies – beleidsregels – die zijn gebaseerd op de CIS Benchmarks en is tevens gecertificeerd door CIS. Daarnaast ondersteunt Cloud Security Guardian andere security compliance raamwerken, waaronder PCI DSS en HIPAA. Belangrijke functies zijn onder andere een interactief overzicht van het gehele cloud-ecosysteem van een organisatie, duidelijke detailoverzichten en de mogelijkheid om securityinstellingen automatisch aan te passen. Daarnaast kunnen hiermee Barracuda’s CloudGen Firewalls en CloudGen Web Application Firewalls (WAFs) automatisch worden uitgerold en geconfigureerd wanneer dit nodig blijkt.

Deze mogelijkheden rond orkestratie en securitybeheer werken ook met Microsofts Azure Firewall, die automatisch door Cloud Security Guardian kan worden uitgerold en juist geconfigureerd wanneer het systeem identificeert dat dit vereist is.

Gecertificeerd door CIS

"Het beheer van securityprofielen in Cloud Security Guardian is gecertificeerd door CIS. We zijn er trots op dat we met Barracuda samenwerken aan dit initiatief dat organisaties helpt om best practices rond het beveiligen van IT-systemen en data in de cloud toe te passen en up-to-date te houden", zegt Michelle Peterson, Product Owner, CIS Benchmarks.

Barracuda Cloud Security Guardian is beschikbaar als SaaS-oplossing met een eenvoudige licentiestructuur op basis van het aantal middelen dat beschermd wordt. Het is beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!