Datacore gaat nieuwe fase in

23-07-2019 | door: Hans Steeman

Datacore gaat nieuwe fase in

Datacore is geen nieuwe speler in het storage segment. Men manifesteert zich prominent als dè autoriteit voor software defined storage. Om in te spelen op de nieuwe wensen van de markt en te acteren op de verandering in het management, was vernieuwing nodig.

De eerste stap is dan een update van het leadership team. De nieuwe CEO Dave Zabrowski, de CMO Gerardo Dada en Productmanager Steven Hunt stonden in Sunnyvale (Californië) Dutch IT channel te woord. De aanpassing van het team werd extra urgent nadat begin 2017 de visionair achter het bedrijf, mede-oprichter Ziya Aral, overleed. De voormalige medeoprichter en CTO wist altijd een prominente stempel op het bedrijf en de bijbehorende filosofie te drukken. Bij de oprichting in 1998 was ook George Teixeira betrokken, hij is momenteel nog steeds als voorzitter van de directie bij het bedrijf betrokken.

Op basis van de feedback uit de markt is het portfolio opgefrist, men gaat voor de grootste productintroductie sinds ruim 20 jaar. Grote misser was een cloudoplossing, logisch aangezien on-premises implementaties altijd de focus hadden. Daar komt met de nieuwe productintroductie verandering in. Ook het financiële model richting de klant was achterhaald in een tijd waar abonnementsvorm steeds meer de standaard wordt. Dankzij de vernieuwing past hyperconverged infrastructuur (HCI) nu in het productconcept van Datacore.

De DataCore HCI-Flex appliance combineert de flexibiliteit van software-defined storage (SDS) met de eenvoud en snelle uitrol van hyperconverged infrastructuur (HCI). Van de hardware worden verschillende varianten aangeboden, waardoor HCI-Flex voor een optimalisatie zorgt tussen prijs en prestatie, gecombineerd met lagere capex en opex en een compactere opzet van de infrastructuur.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software