Wouter Hoeffnagel - 24 juli 2019

Equinix breidt samenwerking met Amazon Web Services uit

Equinix breidt samenwerking met Amazon Web Services uit image

Equinix breidt zijn samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Door betere cloud connectiviteit te bieden wil het bedrijf klanten helpen hun transformatie naar AwS te versnellen via een private cloud netwerk opstapmodule.

De vernieuwde samenwerking bouwt voort op een bestaande samenwerking met AWS en heeft als doel om private en veilige connectiviteit aan te bieden met AWS Direct Connect, waarbij Equinix deel zal nemen aan de lancering. Dit nieuwe AWS Direct Connect Service Delivery programma stelt Equinix-klanten in staat om gebruik te maken van van Hosted Connections met 1G, 2G, 5G en 10G capaciteiten op Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric). Dankzij deze samenwerking krijgen ondernemingen met grote workloads lagere latency en hogere bandbreedtecapaciteiten voor hybride cloudarchitecturen op Platform Equinix.

1G, 2G, 5G en 10G capaciteiten

Ter ondersteuning van hybrid workloads stelt Equinix nieuwe 1G, 2G, 5G en 10G capaciteiten beschikbaar. Hiermee kunnen klanten die gebruikmaken van ECX Fabric verbinding maken met AWS-diensten via AWS Direct Connect locaties die zich in dezelfde metro bevinden als de infrastructuur van de klant. Voor workloads met een lagere latency en een hogere bandbreedte, waarbij gegevensbescherming vereist is, kunnen Equinix-klanten de hogere capaciteit op ECX Fabric gebruiken om toegang te krijgen tot alle AWS-services via AWS Direct Connect-locaties. Hierbij kunnen zij toegang krijgen tot metro’s die zich op een andere locatie bevinden dan de infrastructuur van de klant.

Jennifer Cooke, Research Director, IDC: "Digitale transformatie drijft ondernemingen ertoe om hun IT-infrastructuur naar de cloud te verplaatsen. De sleutel tot het succes van deze overstap is het hebben van de flexibiliteit en schaalbaarheid van hybride cloudarchitecturen die hen in staat stellen om eenvoudige workloads en data uit te wisselen tussen public en private clouds. Interconnectie is een essentieel onderdeel, dat ondernemingen een veiligere, hogere bandbreedte en kosteneffectieve connectiviteitsoptie biedt voor de public cloud versus het openbare internet. Equinix's vermogen om ondernemingen, met name die met een gevoelige workload, te voorzien van verbeterde mogelijkheden om een hybride cloudomgeving te bouwen, maakt een gestroomlijnde migratie naar de publieke cloud mogelijk - en stelt ondernemingen in staat om te profiteren van de enorme voordelen van de cloud."

Consistente prestaties

Kaushik Joshi, Global Managing Director, Strategic Alliances, Equinix: "Bedrijven met latency-gevoelige toepassingen en workloads - en in het bijzonder financiële dienstverleners - hebben behoefte aan consistente prestaties om een constante, hoogwaardige gebruikerservaring te garanderen. AWS Direct Connect in combinatie met ECX Fabric op het wereldwijde interconnectieplatform van Equinix is hiervoor de ideale combinatie aangezien het deze klanten in staat stelt hybrid cloudarchitecturen in te zetten om een hoog niveau van prestaties en veiligheid te bereiken. Door het aanbieden van dedicated verbindingen en gehoste verbindingen met nieuwe 1G tot 10G snelheden op ECX Fabric, verbeteren wij de private cloud connectiviteit voor ondernemingen om hen te helpen hun hybrid cloud transformaties te versnellen."

AWS Direct Connect is beschikbaar voor klanten via ECX Fabric in 27 markten, waaronder Amsterdam, Chicago, Dallas, Dubai, Frankfurt, Helsinki, Hongkong, Los Angeles, Londen, Madrid, Manchester, Miami, München, New York, Osaka, Parijs, Rio de Janeiro, São Paulo, Seattle, Silicon Valley, Singapore, Stockholm, Sydney, Tokio, Toronto, Warschau en Washington, DC.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!