Smart Assistent markt in China is booming business

24-07-2019 | door: Redactie

Smart Assistent markt in China is booming business

Canalys publiceert zijn nieuwste IoT-marktvoorspellingen voor consumenten voor China . Het analistenbureau verwacht dat de geïnstalleerde basis van slimme assistent-apparaten (ingebouwd of compatibel ) tegen 2023 5,8 miljard zal bereiken. Hierdoor zal de geïnstalleerde basis in China ongeveer twee keer zo groot zijn als de Amerikaanse markt. De totale adresseerbare markt in China bestaat uit een grote bevolking en huishoudens, en consumenten die de middelen en het enthousiasme hebben om opkomende trends in IoT over te nemen.

Apparaten voor thuis, zoals airconditioners, deursloten, tv's en koelkasten, die door een slimme assistent via het netwerk kunnen worden bediend, zullen 3,6 miljard bereiken in 2023.Canalys voorspelt dat elk Chinees huishouden gemiddeld zeven zal bezitten Smart Assistent-compatibele thuisapparaten tegen 2023. "De grote categorie apparaten, waaronder koelkasten , wasmachines en airconditioners, zal naar verwachting de grootste groei bijdragen ", zegt Canalys Research Analyst Cynthia Chen.
“De groeiende Chinese middenklasse streeft voortdurend naar een hogere levensstandaard en slimme apparaten zullen een belangrijke rol spelen in hun visie op het ideale huis .Appliance makers Haier, TCL en Hisense veranderen hun strategieën om de trend vroegtijdig te vangen. Zelfs de retailer Suning en smartphoneleverancier Xiaomi willen zich in deze markt laten gelden”

De opkomst van slimme assistenten die in luidsprekers zijn ingebouwd, heeft de groei van smart home-apparaten gekatalyseerd die via spraak kunnen worden bediend. In tegenstelling tot apparaten die alleen compatibel zijn, hebben smartphones, slimme luidsprekers, mobiele pc's, smartwatches en verbonden auto's ingebouwde slimme assistenten die gebruikersopdrachten kunnen uitvoeren. De toonaangevende slimme assistenten in China zijn Xiaodu, Tmall Genie en XiaoAI.

Canalys schat dat de geïnstalleerde basis van apparaten met ingebouwde slimme assistenten 2,2 miljard eenheden in China zal bereiken met een CAGR van 42% tussen 2018 en 2023. De smartphone blijft de belangrijkste apparaatcategorie voor slimme assistenten in 2023. "Chinees smartphoneleveranciers, zoals Huawei, Oppo en Vivo, verschuiven hun strategieën om IoT-ecosystemen te creëren met slimme assistenten, met name gericht op huizen met smart speakers en smart assistent-compatibele apparaten, "zei Canalys Senior Analyst Jason Low. "Zulke apparaten naadloos samenwerken, vooral tussen merken en platforms, om nieuwe intuïtieve use-cases te creëren, blijft een industriebrede uitdaging voor leveranciers over de hele wereld."

De Chinese markt verschilt van de VS. "Proberen de succesvolle strategieën te kopiëren die op de Amerikaanse markt of elders in China worden gebruikt, zal niet werken", aldus Chen. “Thuisbeveiliging is bijvoorbeeld een belangrijk gebied waarop IoT-apparaten worden gebruikt. Maar vanwege de huisvestingsstructuur en leefgewoonten, zijn apparaten omarmd in China anders. Amerikanen richten zich meer op bewaking thuis, zoals het gebruik van camera's om rond hun huizen te controleren, terwijl de Chinezen zich meer bezighouden met het gebruik van beveiligingsapparatuur in huis om voor gezinnen te zorgen. De komende jaren voorspelt Canalys dat een groter bewustzijn van energiebesparing en een gezondere leefomgeving ook belangrijk zal zijn voor de Chinese markt.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware