AXIS Live Privacy Shield verbergt gezichten van personen in videostreams
24-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

AXIS Live Privacy Shield verbergt gezichten van personen in videostreams

Axis Communications lanceert AXIS Live Privacy Shield. Deze edge analytics-software voor camera's maskeert personen in videostreams in real time met maximale framesnelheid. De oplossing is zowel betrouwbaar als kostenefficiënt. Het voldoet aan de privacyregelgeving en laat gebruikers iedere beweging en activiteit op hun locatie zien. Omdat de software rechtstreeks op geselecteerde Axis-camera's draait, zijn geen dure servers nodig en is het eenvoudig schaalbaar.

AXIS Live Privacy Shield vergelijkt live camerabeelden om een achtergrond in te stellen en past een gedetailleerd en dynamisch transparant masker toe op veranderende gebieden. Op die manier verschijnen bewegende personen en voorwerpen als transparanten tegen een achtergrond. Het volledige proces verloopt zeer snel en sluit op effectieve wijze de verzameling van persoonsgegevens uit.

Dynamische maskering

Dynamische maskering wordt standaard toegepast op het volledige gezichtsveld van de camera, maar gebruikers kunnen ook gebieden definiëren waar de maskering niet wordt toegepast, bijvoorbeeld als ze een transportband met bewegende voorwerpen willen zien. Daarnaast kunnen gebruikers het systeem zo configureren dat het een afzonderlijke videostream zonder dynamische maskering levert. Op die manier kunnen bevoegde gebruikers in geval van een incident de details bekijken.

AXIS Live Privacy Shield is geschikt voor videobewaking op afstand of opnamen op plaatsen waar dit anders problematisch zou zijn vanwege privacyregels en -voorschriften. Het is ideaal voor bijvoorbeeld productie- en logistieke toepassingen, waar videobewaking hoofdzakelijk dient om processen te bewaken. Andere potentiële toepassingen zijn de detailhandel en gezondheidszorg, onderwijs- en overheidsinstellingen.

Beschikbaarheid

AXIS Live Privacy Shield is beschikbaar in geselecteerde Europese landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg.

Terug naar nieuws overzicht