BT schakelt Canonical Ubuntu in voor zijn 5G Cloud Core

25-07-2019 | door: Witold Kepinski

BT schakelt Canonical Ubuntu in voor zijn 5G Cloud Core

Canonical kondigt aan dat zijn Charmed OpenStack op Ubuntu door BT is geselecteerd als een belangrijk onderdeel van zijn volgende generatie 5G Core. Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, zal de open source virtuele infrastructuurbeheerder (VIM) leveren als onderdeel van BT's Network Function Virtualization (NFV) -programma en de overgang naar een cloudgebaseerd Core-netwerk.

Deze open source cloudgebaseerde aanpak zorgt ervoor dat BT snel nieuwe services kan inzetten en de capaciteit kan vergroten om de vraag van klanten, aangedreven door 5G en FTTP, voor te blijven. De OpenStack-architectuur van Canonical zal ook de levering van BT's volledige 5G Core-netwerk vergemakkelijken.

Openstack- cloudsoftware maakt de scheiding van netwerkhardware en -software mogelijk, waardoor kernnetwerkcomponenten worden omgezet in softwareapplicaties, wat betekent dat ze sneller kunnen worden bijgewerkt met continue integratie en ontwikkeling.

Door deze scheiding kunnen verschillende netwerktoepassingen dezelfde hardware delen in datacenters, waardoor het netwerk veerkrachtiger en schaalbaarder wordt wanneer extra capaciteit nodig is. De snelheid waarmee software kan worden bijgewerkt in vergelijking met het vervangen van kernnetwerkapparatuur, zal leiden tot een nieuwe manier van werken voor de ontwikkeling van 5G-services waarbij BT in weken nieuwe services kan bouwen en in dagen kan implementeren.

Terug naar nieuws overzicht