Redactie - 26 juli 2019

Publist brengt cloud diensten onder één paraplu

Het bezoeken van start-ups brengt soms verrassingen met zich mee. Geboren uit enthousiasme kunnen soms mooie dingen ontstaan. Tijdens een recent bezoek aan Californië spraken we met Ben Chappell, zoals hij zichtzelf noemt: Head of Growth bij Publist.

Dat de grondleggers van Publist zijn zelf pioniers in code development, dat blijkt ook wel uit hun missie. Als je een groep ontwikkelaars bij elkaar brengt is er vaak een zekere anergie waarbij iedereen om goede redenen eigen voorkeuren heeft inzake zijn digitale werkplek. Niet in de laatste plaats als het gaat om de keuze voor de gebruikte software en internetdiensten. Ieder zijn eigen cloud storage is daarbij een van de meest voorkomende euvels.

Cloud

Precies daar wil Publist een leidende rol in gaan spelen. Geef iedereen zijn eigen omgeving maar consolideer het onder één paraplu: Publist. Het systeem is een filemanager voor alle apps die gebruikt worden. In de tijd dat files lokaal op elke PC stonden, betekende een nieuw project vaak niet meer dan een nieuwe directory aanmaken. Met de introductie van cloud storage services en bijbehorende tooling met speciale apps, werd het allemaal wat complexer

Alle bestanden zitten als het tegenzit verspreid over bijvoorbeeld Dropbox, worden verzonden via Slack, en gedeeld via Google drive of als bijlage in emails. Kortom een brede reeks aan uitdagingen om daar structuur in te houden.

Services

Publist gaat dat vanaf nu regelen en brengt alles samen, aldus Ben Chappell. Het enige dat nodig is, is een abonnement en vervolgens is er toegang tot cloudopslag en een suite van officeapplicaties. Mensen die eerst eens willen bekijken of het concept aansluit bij de behoefte kunnen een test account laten aanmaken met een beperkte opslagcapaciteit. Ben: “Voor bedrijven realiseren wij een flinke rationalisatie en optimalisatie bij het managen van meerdere cloud services die de medewerkers gebruiken”.

Alle gerenommeerde cloud serviceproviders, waaronder Dropbox, OneDrive, Box, Slack en Docusign, kunnen nu al geïntegreerd worden. Ben: “Achter onze service gaat een robuust ontworpen infrastructuur schuil met een optimale beveiliging tijdens, transfer, opslag en acces. Er wordt gebruik gemaakt van een AES-256 versleuteling, de industrie standard aanpak.

Door: Hans Steeman

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!