Redactie - 26 juli 2019

ObjectiveFS creëert dynamisch block storage via de cloud

De startup ObjectiveFS, dat onder de leiding van CEO Grace Nordin staat, heeft als missie om een S3-compatibele bestandserver te leveren die een veilige en duurzame opslag van objecten mogelijk maakt in zowel de cloud als on-premises. Het bedrijf staat geheel op eigen benen en heeft geen financiële ondersteuning van externe investeerders, een bewuste keuze om de vrije hand te houden. Binnen het product is gekozen voor een oplossing op basis van POSIX.

POSIX, de afkorting van Portable Operating-System Interface, is een standaard die voorziet in een framework voor Unix-besturingssystemen. Traditionele IT-toepassingen, zoals virtuele machines, werken veelal in blockmode en zijn daarom niet klaar om de cloud (die juist object georiënteerd is) als opslag te gebruiken. Om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van moderne IT-systemen, is schaalbaarheid beslist essentieel. De meeste toepassingen varen dan ook wel bij EC2, Elastic Compute Cloud, een feature dat voor dynamische webservices zorgt op basis van een schaalbare capaciteit in de cloud. EC2 is ontwikkeld om webdevelopers te hulp te schieten.

Software

ObjectiveFS is een cruciale sleutel in het concept, omdat het een object georiënteerd bestandssysteem is dat bestaande software naadloos laat samenwerken met opslag in de cloud zoals Amazon S3 of Google cloud services. Het bestandssysteem kan lokaal of virtueel uitgevoerd worden en bestanden delen tussen meerdere clusters, zonder daarvoor terug te moeten vallen op tussen opslag. De databeveiliging is in het hele proces zeker gesteld, omdat een end-to-end versleuteling door het bestandssysteem gebruikt wordt. ObjectiveFS garandeert voor systeembeheerders dat ze gebruik kunnen maken van een storage oplossing die dynamisch de behoefte volgt. Het vooraf claimen van noodzakelijke opslag is daarom niet langer noodzakelijk, waardoor economischer met de resources wordt omgegaan. De dynamiek van de capaciteit komt volledig voor rekening van de dynamiek die cloud-resources kunnen leveren.

Fortune 500

Het concept is succesvol en CEO Grace Nordin (foto) vertelt trots dat 40% van de klanten uit Europa komt en een significant aantal in de Fortune 500 zit.

Door: Hans Steeman

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!