Zuckerberg: Libra wordt veilig, stabiel en goed gereguleerd

26-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Zuckerberg: Libra wordt veilig, stabiel en goed gereguleerd

De cryptomunt Libra van Facebook wordt 'veilig, stabiel en goed gereguleerd'. Dit belooft Mark Zuckerberg (foto), de topman van Facebook. Met zijn belofte probeert Zuckerberg de zorgen van toezichthouders wereldwijd weg te nemen.

Facebook kondigde in juni onder de naam Libra een eigen cryptomunt te willen lanceren als betaalmiddel. Het plan leidt wereldwijd tot zorgen. Zo spraken de ministers van Financiën van de G7-landen op een bijeenkomst in het Franse Chantilly af snel op te treden tegen Libra. De ministers stellen dat de munt niet voldoet aan voorwaarden die hieraan worden gesteld.

Tijdens een telefonische vergadering met financiële analisten beloofde Zuckerberg dat Libra 'veilig, stabiel en goed gereguleerd' wordt. Zuckerberg wijst erop dat Facebook enkele jaren geleden het product simpelweg zou hebben gelanceerd, maar nu juist de tijd wil nemen om antwoorden te geven op vragen van regulatoren, experts en gebruikers. Op basis hiervan wil het bedrijf bepalen wat de beste manier is om verder te gaan.

Terug naar nieuws overzicht