Wouter Hoeffnagel - 26 juli 2019

De Galaxy Fold vanaf september beschikbaar

De Galaxy Fold vanaf september beschikbaar image

De Galaxy Fold van Samsung ligt in september alsnog in de winkels. Het Zuid-Koreaanse bedrijf meldt een oplossing te hebben gevonden voor de schermproblemen van de opvouwbare smartphone, waardoor de lancering eerder moest worden uitgesteld.

De Galaxy Fold is een smartphone voorzien van een opvouwbaar scherm. Met uitgeklapt scherm heeft het apparaat veel weg van een tablet, terwijl het opgeklapt het formaat heeft van een smartphone. Hiermee combineert Samsung de beperkte afmetingen van een smartphone met het grote scherm van een tablet. De Galaxy Fold moet het vlaggenschip worden van Samsung.

Lancering uitgesteld

De lancering van het apparaat stond oorspronkelijk voor april op de planning, maar werd uitgesteld. Dit nadat recensenten problemen ondervonden met het scherm. Zo bleken testexemplaren te kampen met scheurtjes in de schermen of hielden schermen op met werken.

De versie van de Galaxy Fold die in september op de markt verschijnt is een aangepaste versie, die onder meer is voorzien van stevigere scharnieren en een betere beschermlaag op het scherm. Het apparaat gaat zo'n 2.000 euro kosten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!