Tech Data breidt Cloud Practice Builder uit

26-07-2019 | door: Witold Kepinski

Tech Data breidt Cloud Practice Builder uit

Tech Data breidt zijn digitale Cloud Practice Builder-programma uit met interactieve, oplossingsgerichte trajecten en leverancier gebonden programma's voor bedrijfsontwikkeling. Deze nieuwe toevoegingen voorzien providers van technologische oplossingen van een enkele bron om een gediversifieerd cloudbedrijf op te bouwen door snel uitgebreide bedrijfs- of oplossingsgerichte focusgebieden te beoordelen, te plannen en op te bouwen. 

“Onze partners zoeken nieuwe manieren om hun bedrijven uit te breiden en grijpen snelgroeiende kansen aan. Dit is duidelijk te zien aan de ruim 900 klanten die hebben deelgenomen aan ons digitale Cloud Builder-programma sinds de lancering in oktober”, aldus Sergio Farache, Senior Vice-President Global Cloud Solutions bij Tech Data. “Met onze nieuwste aanvulling op het programma kunnen onze partners hun cloudbedrijven beter ontwikkelen en diversifiëren.”

Door middel van de interactieve, oplossingsgerichte trajecten en leverancier gebonden programma’s komen onze partners te weten waar hun grootste kansen liggen. Ze kunnen dan een roadmap ontwikkelen en snel hun nieuwe proposities gaan opzetten. Dit kan al binnen 90 dagen. In het verleden duurde dit proces minimaal vijf maanden. 

Voor iedere provider van technologische oplossingen is de ontwikkeling van nieuwe proposities veelal een enorme uitdaging. De nieuwe interactieve trajecten van Tech Data vereenvoudigen de complexiteit en bieden partners inzicht in waar en hoe ze een betere groei met de cloud kunnen realiseren. Het programma omvat trajecten voor leverancier gebonden of oplossingsgerichte bedrijfsgebieden, met de focus op bedrijfsresultaten. 

Zo ondersteunen de Microsoft-ontwikkeltrajecten van Tech Data partners bijvoorbeeld hun Microsoft-aanbod te ontwikkelen, van de lancering van een cloud-serviceprovider (CSP) tot uitbreiding van hun aanbod met Azure of Microsoft Modern Workplace. De oplossingsgerichte trajecten van Tech Data begeleiden partners door drie mogelijke focusgebieden: core cloud, bescherming van gegevens in de cloud of 'modern workplace', en leiden de klant uiteindelijk naar de juiste oplossing via Tech Data’s eigen, vooraf gebouwde click-to-run-oplossingen, zoals oplossingen voor cloud back-up. 

“Cloud Practice Builder was een fantastische verrassing voor mijn bedrijf. Het hielp ons op zeer eenvoudige wijze onze strategie en de planning van onze marktintroductie voor de cloud te bepalen, hetgeen erg belangrijk is in ons complexe, constant veranderende kanaal”, vertelde Juan Fernandez, Vice-President Managed IT Services bij ImageNet Consulting, een provider van technologische oplossingen en partner van Tech Data. "Het programma gaf ons inzicht in de hiaten in ons bedrijf waar we niet eerder over hadden nagedacht en hielp ons om hier oplossingen voor te vinden." 

Voorbeeld van leverancier gebonden traject: Azure Expres

Het eerste Microsoft-programma van Tech Data, Azure Express genaamd, is beschikbaar in de VS en er zijn momenteel plannen voor de uitrol in andere regio's wereldwijd. Het programma werd in samenwerking met Microsoft ontwikkeld en exclusief door Tech Data aangeboden. Resellers worden hiermee in staat gesteld snel optimaal te profiteren van cloudapplicaties met een hoge vraag en nieuwe, winstgevende bedrijfskansen te ontwikkelen met gebruik van Microsoft Azure. 

De partners van Tech Data krijgen een speciale programmamanager toegewezen die klanten elk kwartaal door een reeks 'sprints' begeleidt. Zo leren de partners hoe het Azure-platform wordt geïmplementeerd en beheerd. Elke sprint vertegenwoordigt een specifieke mijlpaal die de reseller moet behalen. Bovendien is elke sprint tijdgebonden om ervoor te zorgen dat partners het tempo van het schema bijhouden.

“De leertrajecten, doordachte training en ondersteuning van partners voor het Microsoft Azure-platform en bijbehorende producten door het team van Tech Data is enorm waardevol geweest. De technologieën en het doolhof van beschikbare opties kan overweldigend zijn. Het cloud team van Tech Data stond echter altijd klaar met vriendelijke, behulpzame, interessante en snelle informatie en begeleiding", vertelde Jim-Barry Behar, CEO bij Relentless Solutions, een value-added reseller en Tech Data-partner. “De uitdaging voor elke provider van cloudoplossingen is uiteindelijk om de juiste oplossing te ontwikkelen die aansluit op de behoeften van de eindgebruikers. Samenwerking met de juiste partner die dit proces makkelijker maakt, is de sleutel tot het succes van Relentless Solutions. We verheugen ons erop onze langdurige relatie met Tech Data te versterken op onze verdere weg naar de cloud." 

Naast Azure Express kunnen partners in Cloud Practice Builder tevens nieuwe, zware en interactieve ontwikkeltrajecten verkennen voor specialisatie, vaardigheden en een beter ROI met de beste cloud providers, waaronder Microsoft, AWS en Google.

Terug naar nieuws overzicht
Software