Redactie - 28 juli 2019

Pegasystems introduceert Realtime AI Connectors voor Pega AI-software

Pegasystems introduceert Realtime AI Connectors voor Pega AI-software image

Pegasystems, softwareleverancier van digital transformation toepassingen, kondigde tijdens PegaWorld Realtime AI Connectors aan. Dit betreft een nieuwe set Application Programming Interfaces (API’s) waarmee gebruikers AI-toepassingen van derden, zoals Google Cloud Machine Learning Engine en Amazon SageMaker, eenvoudig kunnen koppelen met de AI-oplossingen van Pegasystems.

Met functionaliteiten zoals machine learning, decisioning en natural language processing fungeert Pega® Customer Decision Hub als centraal AI-brein, dat de klantcontactmomenten in elk gewenst kanaal optimaliseert. De Realtime AI Connectors geven gebruikers meer flexibiliteit om hun AI-oplossingen uit te breiden met andere AI-capaciteit, zoals deep learning, machine vision, alternatieve machine learning en NLP-diensten. Hierdoor kan het klantcontactmoment nog persoonlijker en relevanter worden gemaakt en dat verbetert vanzelfsprekend de klantbinding.

Realtime AI Connectors koppelt rechtstreeks met de nieuwste AI-algoritmen van derden en laat deze service requests parallel aan Pega’s eigen AI-mogelijkheden opereren. Gebruikers kunnen zo van beide diensten tegelijk profiteren. De koppelingen zijn gebouwd op Pega´s open architectuur en voegen op basis van bestaande API´s voor OCR en van-spraak-naar-tekstverwerking nieuwe mogelijkheden toe aan de Pega-omgeving.

De volgende Realtime AI Connectors zijn binnenkort beschikbaar:

Google Cloud Machine Learning Engine biedt toegang tot AI-modellen, waaronder TensorFlow voor de ontwikkeling en training van deep learning modellen en XGBoost voor beslissingsschema’s met een trapsgewijze benadering. Deze API staat gepland voor eind Q3.

Amazon SageMaker geeft gebruikers de mogelijkheid om machine learning modellen te bouwen, te trainen en in te zetten in een volledig beheerde serviceomgeving. Deze API is naar verwachting eind Q4 beschikbaar.
Google DialogFlow Text Analyzer is een alternatieve NLP voor het bouwen van interactieve, op tekst gebaseerde gesprekken. Gebruikers die al bestaande Google NLP-toepassingen gebruiken, kunnen dit uitbreiden met Pega voor meer complexe data orchestration. Dit zorgt voor betere chatsessies. 

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!