Witold Kepinski - 26 juli 2019

Atos Benelux omzet stijgt

Atos, IT-dienstverlener en speler in digitale transformatie, maakt zijn financiële resultaten voor de eerste helft van 2019 bekend. De omzet bedroeg 5,744 miljard euro, dat is een groei vam 0,8 procent, dankzij sterke prestaties in Big Data & Cybersecurity en groei in Business & Platform Solutions. De nettowinst bedroeg 343 miljoen euro.

Benelux & The Nordics realiseerden een groei van 2,6% dankzij de goede prestaties in Big Data & Cybersecurity terwijl het infrastructuur- en gegevensbeheer werd gestabiliseerd.

Thierry Breton (foto), voorzitter en CEO: “Tijdens het tweede kwartaal hebben alle acties die we in Noord-Amerika hebben geïnitieerd, versneld en naar verwachting geleid tot een verbetering van de omzetevolutie in Infrastructuur- en gegevensbeheer in de richting van groei in H2. De integratie van Syntel verloopt zoals gepland en synergieën blijven zich voordoen. Er werden meer synergieën voor orderinvoer gegenereerd en kostensynergieën worden gerealiseerd. Tijdens de eerste helft van het jaar realiseerde de Groep een positieve organische omzetgroei van + 0,8% (+ 1,1% in Q2), met een book-to-bill ratio van 100% (113% in Q2). Onze commerciële dynamiek bevestigt de relevantie van onze end-to-end strategie, gebaseerd op onze belangrijkste technologieën en diensten, versterkt door onze strategische partnerships. We hebben in H1 2019 meer dan 600 experts in Big Data en Cybersecurity aangenomen en zijn blijven investeren in innovatieve aanbiedingen om een leidende speler te worden in de consolidatie van deze markt in de toekomst. Onze divisie boekte een solide organische omzetgroei van + 12,4% in H1. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in H1 in innovatieve technologieën zoals IoT, Machine Learning en Edge Computing, evenals in de bijbehorende vaardigheden voor onze medewerkers. Ten slotte streven we naar onze bereidheid maar ook naar onze plicht om onze koolstofvoetafdruk te verminderen in een markt met veel energie. Na de eerste helft van het jaar bevestigen we al onze doelstellingen voor het volledige jaar 2019, evenals de doelstellingen van het driejarenplan.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!