ALSO verhoogt omzet en winst

26-07-2019 | door: Witold Kepinski

ALSO verhoogt omzet en winst

IT-distributeur ALSO zag in de eerste helft van 2019 zijn omzet met 14 procent stijgen tot 4,8 miljard euro. De EBITDA winst is 64,4 miljoen euro, wat overeenkomt met een groei van 15 procent. Dit betekent het winnen van verder marktaandeel, aldus ALSO.

De toename van de omzet was het gevolg van het lopende structurele optimalisatieproject, verbeteringen van de brutowinst en acquisities in en rond ALSO.

Alle drie de bedrijfsonderdelen hadden ook een positieve ontwikkeling: het aanbod, inclusief de volumeactiviteiten, steeg met 13,8 procent, oplossingen met 15,8 procent en As-a-Service met 12,7 procent. IT-as-a-service / cloud business groeide van 62 miljoen naar 97 miljoen euro in de eerste helft van het jaar, een stijging van 56 procent op jaarbasis.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werden de personeelskosten met 11 miljoen euro verlaagd. Een deel van deze besparingen is geïnvesteerd in nieuwe medewerkers in belangrijke groeigebieden. "We volgen ons pad als technologieleverancier consequent en met succes", benadrukt Gustavo Möller-Hergt (foto), CEO van ALSO.

Terug naar nieuws overzicht