Witold Kepinski - 28 juli 2019

Ingram Micro bestaat veertig jaar

IT-distributeur Ingram Micro bestaat 40 jaar. Het bedrijf viert succes in technologie en supply chain services, het markeert de mijlpaal met wereldwijde vieringen om de medewerkers, klanten en zakelijke partners in het verleden en heden te erkennen die hielp het bedrijf uitgroeien tot een grote speler in de meer dan 160 landen die het bedient.

"Het bereiken van 40 jaar succes is een hele prestatie gezien de snelle zakelijke omgeving van vandaag, met disruptors en displacers om elke hoek," zegt Alain Monié (foto), ceo van Ingram Micro. “Het vergt een aanzienlijke focus en toewijding van onze mensen om de relevantie als bedrijf te behouden. Onze 35.000 medewerkers over de hele wereld kijken consequent naar de toekomst, omarmen verandering en anticiperen op de behoeften van onze gewaardeerde klant- en leverancierspartners, om ervoor te zorgen dat we ons bedrijf altijd vóór marktverschuivingen ontwikkelen om optimale ondersteuning te bieden bij het winstgevend laten groeien van hun bedrijf.”

"Onze organisatie heeft een lange weg afgelegd sinds het bescheiden begin in 1979, toen twee leraren samenkwamen om computerproducten te distribueren onder de naam Micro D," vervolgde Monié. "Er is nog veel meer dat we van plan zijn te bereiken, terwijl we blijven bouwen aan onze toonaangevende positie voor de komende decennia."

Vieringen vinden plaats in Ingram Micro-kantoren over de hele wereld, ook op het hoofdkantoor in Irvine.

Ingram Micro heeft onlangs een belangrijke financiële mijlpaal bereikt, voor het eerst meer dan 50 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten en een recordwinstgevendheid voor het jaar 2018.

Bedrijfsgeschiedenis en mijlpalen

Ingram Micro vindt zijn oorsprong in de oprichting van Micro D, Inc. in juli 1979, door Geza Czige en Lorraine Mecca. Het bedrijf breidde zich snel landelijk uit en werd in 1983 een beursgenoteerd bedrijf. In maart 1989 verwierf Ingram Industries alle aandelen van Micro D.

Ondertussen waren ondernemers Ronald Schreiber, Irwin Schreiber, Gerald Lippes en Paul Willax in 1982 bezig met het oprichten van Software Distribution Services in Buffalo, NY Ingram Distribution Group, een onderdeel van de particuliere Ingram Industries, verwierven Software Distribution Services in het voorjaar van 1985 en hernoemd naar Ingram Software. De operatie werd in februari 1988 omgedoopt tot Ingram Computer.

Ingram Industries heeft deze twee voormalige concurrenten in 1989 samengevoegd om het eerste groothandelsdistributiebedrijf voor de computerproducten van 1 miljard dollar, Ingram Micro D, met hoofdkantoor in Santa Ana, Californië, op te richten.

In november 1996 werd Ingram Micro een beursgenoteerd bedrijf dat zijn aandelen noteerde op de New York Stock Exchange (NYSE). De aandelen van het bedrijf werden verhandeld op de NYSE onder het ticker symbool IM tot december 2016, toen Ingram Micro privé werd gehouden.

Met het succes van Ingram Micro in de Verenigde Staten, breidde het bedrijf het bereik van zijn diensten uit naar wereldwijde markten, door aanzienlijke overnames te doen om zijn aanwezigheid in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika te versterken.

Onder leiding van CEO Alain Monié heeft het bedrijf de afgelopen zeven jaar met succes meer dan 35 acquisities uitgevoerd met een waarde van meer dan 2 miljard dollar, waardoor de ongeëvenaarde wereldwijde infrastructuur van het bedrijf effectief werd gebruikt om zijn geografische bereik en dienstenportfolio uit te breiden naar e-commerce, mobiliteit en cloudplatforms en oplossingen.

In 2011 werd Ingram Micro de eerste distributeur die een Cloud Marketplace lanceerde voor leveranciers en klantpartners om cloudservices en -oplossingen af te handelen. Sindsdien heeft het bedrijf zijn leidende positie in de cloud met verschillende overnames, waaronder SoftCom, Odin en Ensim, gegroeid en heeft het onlangs drie miljoen actieve stoelen overtroffen op de Ingram Micro Cloud Marketplace.

In 2012 nam het bedrijf BrightPoint over en creëerde het de toonaangevende wereldwijde aanbieder van lifecycle-services en -oplossingen voor apparaten voor de mobiliteitsindustrie. In 2013 kocht Ingram Micro Shipwire en in 2015 voegde DocData toe aan zijn portfolio, waardoor een leidende positie in de e-commerce-uitvoeringsruimte werd verworven, met name voor gevestigde en opkomende retailmerken. Deze en andere acquisities resulteerden in een volledig pakket van veeleisende oplossingen voor handel en diensten, waaronder IT Asset Disposal, voorwaartse en omgekeerde logistieke diensten en IT-productrenovatie en hergebruik.

Tegenwoordig bedient Ingram Micro ongeveer 160 landen en levert een volledig spectrum van wereldwijde technologie en supply chain-services aan bedrijven over de hele wereld. Dankzij een diepgaande expertise in technologische oplossingen, mobiliteit, cloud- en supply chain-oplossingen kunnen haar zakelijke partners efficiënt en succesvol opereren in de markten die zij bedienen. Ongeëvenaarde behendigheid, diepgaande marktinzichten en het vertrouwen en de betrouwbaarheid die voortkomen uit tientallen jaren bewezen relaties, maken Ingram Micro onderscheidend en vooruitstrevend. Ingram Micro biedt een breed scala aan oplossingen en diensten aan meer dan 200.000 klanten en helpt bedrijven de Promise of Technology te realiseren .

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!