NETGEAR maakt tweede kwartaalcijfers van dit jaar bekend

29-07-2019 | door: Witold Kepinski

NETGEAR maakt tweede kwartaalcijfers van dit jaar bekend

NETGEAR, aanbieder van netwerk- en internetproducten aan consumenten en bedrijven, rapporteerde onlangs de financiële resultaten voor het tweede kwartaal eindigde 30 juni 2019.

De omzet in het tweede kwartaal van 2019 van bedroeg 230,9 miljoen dollar, een daling van 9,6% vergeleken met het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

Het GAAP-bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van 2019 bedroeg 0,3 miljoen dollar, of 0,1% van de netto-omzet, vergeleken met een nettoverlies van 0,1 miljoen dollar, of (0,0%) van de netto-omzet, in het vergelijkbare kwartaal van vorig jaar.

Patrick Lo (foto), voorzitter en Chief Executive Officer van NETGEAR, zegt over de cijfers: "In het tweede kwartaal van 2019 zagen we verbetering in de Amerikaanse retail WiFi-markt dankzij de voortdurende uitrol van onze WiFi 6 Nighthawk-routers en verschillende channel marketingactiviteiten. De verbeterde Dankzij de marktvraag konden we het kwartaal afsluiten met gezonde voorraadniveaus voor kanalen. Onze financiële resultaten voor het kwartaal kwamen iets boven het topniveau van ons richtbereik voor inkomsten uit, en in lijn met het bereik voor niet-GAAP operationele marge."

Lo vervolgt: “We zijn verheugd te kunnen melden dat we in het tweede kwartaal 11,2 miljoen geregistreerde gebruikers hebben bereikt, wat de basis vormt voor het opbouwen van ons betaalde abonneebestand. Bovendien bereikte ons aantal geregistreerde app-gebruikers 2,8 miljoen in het tweede kwartaal. We hebben onlangs NETGEAR Armor Cyber Threat Protection gelanceerd voor onze Orbi WiFi-systemen install base wereldwijd, en zijn aangemoedigd door de eerste tractie met proefgebruikers. We kijken ernaar uit om deze gebruikers in de komende kwartalen om te zetten in betalende klanten."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware